Premiumcuyuz - Ücretsiz Premium Hesaplar

Tam Versiyon: Facebook mesajları paralı oluyor !
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sosyal medya devi Facebook gözünü yine cebinize dikti. Multi milyar dolarlık şirket artık özel mesajlarınızdan 1 dolar alacak.

[img] http://gq.com.tr/Assets/Imgs/Content/201...20X414.jpg [/img]

Dünyanın en büyük sosyal ağı yine radikal hamleler peşinde. Geçtiğimiz Nisan ayında bir milyar dolar bastırıp Instagram'ı satın alan ve geçtiğimiz hafta Instagram kullanıcıların fotoğraflarını reklam amaçlı satabileceğini açıklayan ama bu karardan geri adım atmış gibi görünen Facebook şimdi de özel mesajlardan para kazanma peşinde. Halihazırda standart sayfa gösterimlerini düşük tutarak daha fazla gösterim için ücret talep eden Facebook, şimdi de bunu kişisel mesajlar için yapabileceğini duyurdu. Geçen hafta son derece demokratik (!) bir kararla yeni gizlilik politikasını oylamaya açan ve gelen yaklaşık 670 bin oya rağmen gerekli yüzde otuzluk çoğunluğa ulaşılamadığı gerekçesiyle oylamayı kendi lehine sona erdiren Facebook şimdi de mesajlarınızı ücretlendirme çabasında.

Şu anda arkadaş listenizde olmayan kullanıcılara gönderdiğiniz iletiler kullanıcının posta kutusu yerine pek dikkat çekmeyeh "diğer mesajlar" klasörüne düşüyor. Eğer ki gönderdiğniiz mesajın doğrudan karşı tarafın posta kutusuna düşmesini istiyorsanız Facebook cebinizden nazikçe 1 dolar alacak. Şimdilik sadece belirli ağlarda denenmekte olan bu sistemin kapımızı çalması an meselesi.

Belki de bu o kadar da kötü bir uygulama değil. Tanımadığınız insanlardan gelen lüzumsuz mesaj sayısının dramatik bir biçimde düşeceğine şüphe yok. Yine de bu Facebook gibi bir teknoloji devinin böyle küçük hesaplarla prestij kaybetmesine anlam vermek mümkün değil.

KAYNAK: GQ DERGİSİ.
önce fragman verilir sonra film için ücret istenir olay budur.
Yok yav korkmayın yok ölebişi