Premiumcuyuz - Ücretsiz Premium Hesaplar

Tam Versiyon: Atatürk anıtı kaldırılıyor !
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Kadıköy Belediyesi, bu kez de Kadıköy Meydan Projesi nedeniyle karşı karşıya geldi.
[Resim: atam1.jpg]

Göztepe Parkı’na yapılması planlanan cami nedeniyle görüş ayrılığına düşen İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Kadıköy Belediyesi, bu kez de, Haydarpaşa Çevresi ve Kadıköy Meydan Projesi nedeniyle karşı karşıya geldi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan “Haydarpaşa Gar, Kadıköy Meydanı ve Çevresi Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı”, Kadıköy Belediyesi’nin tepkisini çekti.
Projenin hiçbir aşamasında kendilerine bilgi verilmediğini, görüş alınmadığını söyleyen Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, “Haydarpaşa Garı ve Kadıköy Meydanı tek bir planla İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi tarafından getirildi. Ancak plana detaylı baktığımızda Haydarpaşa Garı’nın hem demiryolu, sergi salonu, hem de konaklama tesisi olarak kullanıldığı söyleniyor. Yani yüzde 95′i konaklama olabilir, yüzde 5′i sergi ve demiryolu olabilir. Yan tarafta oteller var, arka tarafta büyük yapılaşmalar var. Kadıköy Meydanı’nda yeni yapılaşmalar koymuşlar. Dar bir alan halbuki. Burada insanların yürümesi, rahat etmesi lazım” dedi.