Premiumcuyuz - Ücretsiz Premium Hesaplar

Tam Versiyon: YURTLARA ÜCRETSİZ İNTERNET
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 53 yeni üniversite öğrenci yurdun toplu açılış töreninde yurtlarda öğrencilerin ücretsiz ve kesintisiz internet imkanından faydalanacağını açıklaması öğrencileri sevindirdi. Erdoğan, müracaat eden her öğrenciye ya burs ya da kredi vereceklerini söyledi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mühendislik Fakültesi arkasındaki 30 bin metrekarelik alan üzerine 3 blok olarak inşa edilen bin öğrenci kapasiteli Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Samsun Kız Öğrenci Yurdu'nun resmi açılışını Başbakan Erdoğan canlı yayında yaptı. Gazi Üniversitesi'nde düzenlenen 53 yeni yurdun toplu açılış töreninde Başbakan Erdoğan, telekonferansla canlı bağlanarak hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Açılışta Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, yurtla ilgili Başbakan Erdoğan'a genel bilgi verdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, OMÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Mahmut Aydın, AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş, Yurt-Kur Samsun Bölge Müdürü İsmail Kasapoğlu ile çok sayıda davetlinin katılımıyla açılış kurdelesinin kesilmesinden sonra havai fişek gösterileri yapıldı. Törenin ardından öğrenciler kesintisiz internet imkanına kavuşmalarına çok sevindiklerini söyledi. Kız öğrenciler, Başbakan Erdoğan, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'a teşekkür etti.

Yapımı 400 günde tamamlanan yurdun 22 milyon 500 bin TL'ye mal olduğu öğrenildi. Her türlü ayrıntı düşünülerek tasarlanan yeni kız yurdu, öğrencilere adeta otel konforu sunuyor. İçerisinde kuaför salonu, sosyal tesisler, yemekhane, kantin, konferans salonu, kırtasiye, jetonlu çamaşırhane gibi birçok hizmet sunulan yurtta master ve doktora yapanlar için tek kişilik 10 oda bulunuyor. 3 kişilik odalardan olan yurtta ayrıca görme engelli öğrenciler için de yürüyüş yönlendirme zemin uygulama çalışması ile 3 oda mevcut.
Gerekli bir uygulamaydı.