Premiumcuyuz - Ücretsiz Premium Hesaplar

Tam Versiyon: Maden ocağında göçük
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: fft2mm1197895.jpg]
Zonguldak merkeze bağlı Gelik Beldesi’nde özel bir şirkete ait kömür ocağında meydana gelen göçükte 1 işçi mahsur kaldı. Sağ olduğu belirtilen işçiyi kurtarma çalışmaları sürüyor.
Esen Mahallesi’ndeki özel maden ocağında dün saat 18.00 sıralarında, yerin 100 metre altında ahşap direklerle yapılan tahkimat çalışması sırasında tavan çökmesi sonucu göçük meydana geldi.
Göçüğün arka tarafında 3 maden işçisi mahsur kaldı. İşçilerden ikisi enkazda oluşan küçük deliği genişletip sürünerek dışarıya çıktı. Olay nedeniyle şoka giren diğer madenci 36 yaşındaki Erdal Hamarat ise delikten geçemeyeceğini söyledi. Bir süre sonra ikinci bir göçük meydana gelince enkazdaki delik kapandı.
Maden ocağı çalışanları, Hamarat’ı kurtarmak için çalışma başlattı. Gece boyunca ve bugün öğle saatlerine kadar yaptıkları çalışmada Hamarat’ı kurtaramayan ocak çalışanları, polisten yardım istedi. Polis ve 112 Acil servis ekibi ocağa gelirken, Türkiye Taşkömürü Kurumu Talihsiye (Kurtarma) ekibinden de yardım istendi.
Göçüğün arka tarafındaki boşlukta bulunan ve sağ olduğu belirtilen Hamarat ile ocaktaki diafon aracılığıyla iletişim kurulduğu belirtildi. Maden ocağı sahipleri, gazetecileri ocak önüne yaklaştırmazken, Hamarat’ı kurtarma çalışmaları sürüyor.

KURTARMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Zonguldak merkeze bağlı Gelik Beldesi’nde özel şirkete ait kömür ocağında meydana gelen göçükte mahsur kalan maden işçisi Erdal Hamarat’ı kurtarma çalışmaları sürüyor.

TTK’da görevli 4 kişilik talihsiye ekibi de akşam saatlerinde maden ocağına girerek göçük açma çalışmalarına katıldı. Sağ olduğu belirtilen ve diafon aracılığıyla iletişim kurulan Erdal Hamarat’ı kurtarma çalışmaları sürerken, polis de olayla ilgili soruşturma başlattı. Polis, göçükten sağ kurtulan işçiler 31 yaşındaki Sinan Hamarat ve 19 yaşındaki Göksel Abacık’ın, maden ocağı önünde ifadelerini aldı.

Göçük altında 27 saat

Zonguldak'ta özel kömür ocağında meydana gelen göçükte mahsur kalan maden işçisi 27 saat sonra kurtarıldı.

Edinilen bilgiye göre, Gelik beldesi Esen Mahallesi'nde özel kömür ocağında dün akşam tahkimat yapıldığı sırada meydana gelen göçükte mahsur kalan işçi Erdal Hamaratlı (36) mesai arkadaşları ve Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Tahlisiye ekiplerinin çalışması sonucu 27 saat sonra kurtarıldı.

Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Hamaratlı'nın sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

ELAZIĞ’DA MADEN OCAĞINDA GÖÇÜK; 1 ÖLÜ

Elazığ’ın Alacakaya İlçesi’ndeki bir maden ocağında meydana gelen göçükte Mehmet Bulut öldü, 1 işçi de yaralandı.

Alacakaya’da kurulu bulunan krom madeni ocağında saat 17.00 sıralarında henüz belirlenemeyen nedenle göçük meydana geldi. Ocakta çalışan işçilerden Mehmet Bulut ile Mehmet Yaşar, göçük altında kaldılar.

Arkadaşlarının yardımıyla göçük altından çıkarılan işçilerden Mehmet Bulut, hayatını kaybederken, Mehmet Yaşar ağır yaralı olarak, Kovancılar Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Göçükle ilgili soruşturma başlatıldı