Premiumcuyuz - Ücretsiz Premium Hesaplar

Tam Versiyon: Erkek zanlı: Kalçamı elledi, öldürdüm
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: fft2mm1197115.jpg]
Adana'da birlikte ava gittiği arkadaşı 49 yaşındaki Osman Salih Savaşoğlu'nu kafasına ateş edip ardından da bıçaklayarak öldüren güvenlik görevlisi 33 yaşındaki İsa Uçak, arkadaşını, kalçasını ellediği için öldürmesi tahrik sayılıp 15 yıl hapse mahkum edildi

Çukurova İlçesi Çatalan Barajı Topalak Köyü'ndeki ormanlık alanda köylüler 16 Aralık 2011'de avcılık yapan Osman Salih Savaşoğlu'nu tabanca ve bıçakla öldürülmüş olarak buldu.

KATİLİ GÜVENLİK KAMERASI YAKALATTI

Jandarma ekipleri, katil zanlısını yakalamak için öldürülen Savaşoğlu'nun cep telefonu dokümanlarını inceledi. Savaşoğlu'nun en son özel bir şirkette güvenlik görevlisi olarak çalışan av arkadaşı İsa Uçak ile görüştüğünü saptadı.

KATİLİYLE BİRLİKTE YÜRÜMÜŞ

Olayın olduğu bölgede bulunan restoran ve işyerlerinin güvenlik kameralarındaki görüntüler tek tek incelendi. Uçak ile Savaşoğlu'nun birlikte yürürken görüntülerine rastlandı. Bu görüntüler üzerine Uçak, suçunu itiraf etmek zorunda kaldı.

Tutuklanan güvenlik görevlisi Uçak, yargılandığı Adana 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar duruşmasına çıktı.

"KALÇAMI ELLEDİ"

Kasten adam öldürmekten' müebbet, ‘hırsızlıktan' ise 5 yıl hapis cezası istenen Uçak, son snuvamasında arkadaşını kendisine cinsel ilişki teklifinde bulunduğu için öldürdüğünü tekrarladı. Seyhan Baraj Gölü kıyısında gezerken alkol alıp, buldukları şişelere ateş ettiklerini ifade eden Uçak, "Ateş ettiğimiz sırada Osman kalçamı elleyip, beni arzuladığını birlikte olmamızı istedi. İtekledim ve çok kötü oldum. Yerden taş alırken, 3 el kafasına doğru ateş ettim. Ardından ölmediğini sanıp, bıçakla boğazını kestim. Kimliği belli olmasın diye de kişisel eşyalarını yaktım" dedi.

‘ŞİKAYETÇİYİM'

Öldürülenin üvey kardeşi Mustafa Savaşoğlu ise, ağabeyini yıllardır görmediğini belirterek, "Sanığı da tanımam. Olayın nasıl olduğunu da bilmiyorum" diyerek şikayetçi oldu.

TOPLAM 18 YIL HAPSE MAHKUM EDİLDİ

Mahkeme heyeti sevk edildiği akıl hastanesinde akli dengesinin yerinde olduğu raporu verilen Uçak'ı önce müebbet hapse mahkum etti. Arkadaşını kalçasını elleyerek kendisine cinsel istismarda bulunması nedeniyle öldürmesi tahrik sayılıp cezası 15 yıla indirildi. Katil zanlısı güvenlikçi Uçak ayrıca, hırsızlık suçundan 2 yıl 6 ay, ruhsatsız silahtan da 10 ay hapse mahkum edildi.