Premiumcuyuz - Ücretsiz Premium Hesaplar

Tam Versiyon: Mafia 2 İnceleme
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: Mafia-2-Front-Cover-46867.jpg]
Yapımcı: 2K Czech
Yayıncı:
Tür: Aksiyon
Çoklu Oyuncu: Yok
Platform: PC
Yaş Sınırı: 18+
Çıkış Tarihi: 27 Ağustos 2010

Mafia II çoğumuzun çocukluk yıllarında büyük bir tutkuyla oynadığı ilk mafia-çete oyunlarından Mafia I ‘ in devam serisi.Her sene Mafia II ‘nin çıkıyor haberlerini duyuyorduk ki ardından erteleniyordu.Ancak bu sene 2K Czech bu oyunu çıkarmaya kesin karar verdi ve 27 Ağustos’ta Mafia II raflardaki yerini alıcak.

Mafia II uzun süre ertelendikten sonra çok iddalı olarak PC-PS3-XBOX Platformlarında oyunseverlerle buluşacak.Mafia II tesadüfen taksi şöförlüğünden mafyacılığa atılan bir insanın yaşamını konu alan bir oyun.Oyunda en çok ses ve ayrıntıya önem verilmiş.1940′larda geçen oyun gerek müzik gerek doğal ortam gerek iş imkanı gerekse teknoloji olsun bize o atmosferi yaşattırıyor.Oyuna bir çok özellik eklenmiş ve her birinde kendine göre ayrıntılar işlenmiş durumda.Oyunda en büyük özelliklerden bir tanesi kırılan camların , yere düşen kurşunların uzun süre kaybolmuyor olması.

[Resim: mafia-ii-20100831062237357_640w.jpg]

Oyun 1940′larda geçtiği için teknoloji gelişmiş değil ve iş imkanları şimdiki kadar fazla değil.Bu yüzden parklarda gezerken yer yer ayakkabı boyacısı ve gazete satıcısı görmeniz mümkün.Paranız olduğu zaman sizde gazete alıp ayakkabı boyatabilirsiniz.

Arabalar çok ayrıntılı oluşturulmuş. Özellikle arabaların kaput ve bagaj bölümünün açılıp kapanması , arabaya çok zarar verdiğinizde bozulması gibi. Arabanın bagaj kısmında birşeyler taşıyabiliyorsunuz ve bazı görevlerde işinize yarıyacak bagajlar.Arabayı düzgün kullanmaz çok hasar bırakırsanız bir süre sonra arabanın parçaları dökülmeye başlıyor ve araba bozuluyor.Böyle durumlarda arabanın kaputunu açarak onaracaksınız.Yol esnasında arabasını tamir eden sürücüler görebilirsiniz.Arabanızın benzini sınırsız değil ve belli bir süre sonra benzininiz bitiyor. Bunun için yol kenarlarındaki benzinlikleri kullanabilirsiniz.
Arabanızın bazı zamanlarda bakıma ihtiyacı olabilir ve böyle zamanlarda arabanızı tamirciye götürmeniz gerekir.Tamircide arabanıza özel plaka çıkartırabilir ve arabanızın bazı parçalarını değiştirebilirsiniz.

[Resim: mafia-ii-20100719000018288_640w.jpg]

Oyundaki en önemli özelliklerden bir taneside polisler.Polislere gerçekte sahip olduğu özelliklerin aynısı yüklenmiş.Eğer polisler varken yasa dşı bir olay yaparsak hemen olaya dengeli bir şekilde müdahele ediyorlar ve bize bazı talimatlarda bulunuyorlar.Eğer bu sırada elinizi çabuk tutarsanız polislere rüşvet vererek kurtulabilirsiniz.
Bir suç işlediğinizde polisler etrafınızda olmasa bile olaydan rahatsızlık duyan insanlar telefon ile polislere şikayet edebiliyor.
Polisler şikayetlerin dışında trafik kurallarına karşıda çok duyarlı.Kırmızı ışıkta geçtiğinizde , trafik kazası yaptığınızda hemen olaya müdahele ediyorlar.Eğer yaya polisleri kızdırıcak hareketlerde bulunursanız polisler sizi durduruyor ve sizden kimlik göstermenizi istiyor.Eğer çok fazla yasa dışı eylem yaparsanız polis sizi böyle durumlarda serbest bırakmıyor.

[Resim: mafia-ii-made-man-dlc-screens-2010071610...0_640w.jpg]

Oyundaki grafiklerede verilen önemi farketmemek elde değil.Sokaktaki herşeyi gerçeğe uygun olarak oluşturmuşlar.Grafiklerin kaliteside diğer oyunlara göre çok üstün.Denizlerin dalgalanması , bina ve gökdelenlerin gerçek hallerini aratmaması oyunu güzel kılan bir diğer özellik.

Oyunun oynayış kaliteside bizim mafia ruhuna girmemizi sağlıyor.Oyun ve çatışma esnasındaki sesler , görsel efektler ve silahı kavrama , şarjör değiştirme gibi özellikler gerçeğe uygun olarak birebir yapılmış ve canlandırılmış.Henüz çok az oyunda kullanılan PhysX teknolojisi Mafia II ‘de uygulanmış.Ve oyunun gerçekçiliğini bir kat daha yukarı çıkarmış.İsterseniz biraz bu özellikten bahsedelim.PhysX özelliği yere düşen cicim ve maddelerin kısa sürede kaybolmamasını sağlar.Yani yere düşen çöpler ,yağmur damlaları , boş mermi kovanları , cam kırıkları vs. uzun süre yerde kalacak.Hemen her yerde gördüğünüz çöp kutularını devirirseniz içindeki çöpler etrafa dağılabilir.

[Resim: mafia-ii-20090819000200276_640w.jpg]

Oyunda belli aralıklarla 4 Mevsimi birden yaşayacağız. Yeri gelecek sıcaklar kavuracak yeri gelecek yağmurdan her yer sel oalcak . Yeri gelecek kar yağacak. Yeri gelecek havada uçurtmalar uçacak.

Oyunda her özelliğin ayrıntısı olduğu gibi mevsimleride bu ayrıntıdan mahrum bırakmamışlar.Mevsimler değiştiği zaman çevresel olarak bir çok özellik değişiyor.Yazın ince giyinen insanlar kışın kaşkol,şapka takıp kalın giyiniyorlar.Dışarıda kar topu oynayan ve kardan adam yapan bir çok insan görebilirsiniz.Yağmur yağdığında şemsiye ile dışarı çıkıyorlar.İlkbahar-yaz geldiği zaman tekrar eskisi gibi ince kıyafetleri tercih ediyorlar.

[Resim: mafia-ii-20090528113904634_640w.jpg]

Ve en önemli özelliklerden bir tanesi ;
Bizde oyundakiler gibi bir insanız ve bizimde birçok ihtiyacımız var . Bu yüzden bize ait bir ev ve garajımız var . Bizde acıkıyoruz ve yoruluyoruz,uyumak istiyoruz.Buzdolabında bazı yiyecekler bulunuyor.Acıktığımızda bunları yiyebiliriz.Işıkları ve muslukları açıp kapatabiliyor , kıyafetlerimizi değiştirebiliyoruz. Bir süre sonra kıyafetlerimiz yıprandığı için mağazalardan yeni kıyafetler almalıyız.Ayrıca sokaklarda lokantalarda bulabilirsiniz.
Çok Teşekkürler
Rica ederim..
iyi bir sistem lazım teşekkürler :)
Oyunu oynarken sıkılmadan oynatabiliyor size. Sıkıldığımda oynardım zaman çabuk geçerdi :)