Premiumcuyuz - Ücretsiz Premium Hesaplar

Tam Versiyon: Firefox Home Sonlandırıldı
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Firefox Home
Birkaç yıl önce Mozilla, Firefox’u iOS’a taşımak istediklerini duyurmuştu. Ancak Apple uygulamaların kendi derleyicilerini kullanmasına izin vermiyor. Bu sebeple de iOS’taki herhangi bir internet tarayıcısı Safari’nin kullandığı gibi bütünleşik WebKit kütüphanelerini kullanmak zorunda kalıyor. Bundan hareketle Mozilla, Firefox Home ile kullanıcılarının Firefox deneyimini basit de olsa iOS’ta yaşayabilmelerini sağlamak istemişti.
[Resim: ffhome450.jpg]
Ücretsiz olan uygulama kullanıcıların masaüstü Firefox’larındaki geçmişlerini, sık kullanılanlarını ve açık sekmelerini iPhone ve iPod’a taşımalarını sağlıyordu. Uygulamanın kullanılabilmesi için ayrıca masaüstü sürümüne Firefox Sync kurulumunun da yapılması gerekmekteydi.
Bu noktada belirtmek gerek ki Firefox Home bir internet tarayıcısı olmak yerine bir tür kayıt defteri gibiydi. Uygulama içerisinden internet siteleri gezilebilse de Firefox Home’da Apple’ın WebKit API’si kullanıldı ve Mozilla kendi teknolojisini bu uygulamaya aktaramadı. Uygulama artık iTunes App Store’dan da tamamen kaldırılmış durumda.