Premiumcuyuz - Ücretsiz Premium Hesaplar

Tam Versiyon: Araştırma Komisyonu Köln'de Irkçı Saldırıların Mağdurları ile Görüştü Almanya'da Nasy
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Araştırma Komisyonu Başkanı Sebastian Edahty, mağdurları dinlediklerini ve onlara soruşturmanın gidişatı hakkında bilgi verdiklerini söyledi. Sebastian Edahty, Keup Caddesi'ndeki patlamada zarar görenlerin, 'iki kez mağdur' olduğunu dile getirdi. Edathy şunları söyledi 'Ağır bir saldırının mağduru oldukları gibi bir de zan altında bırakıldılar. Göçmen kökenlilere yönelik suçlarda, ırkçılık faktörünün rol oynayıp oymadığı konusunda daha özenli davranılmalı. Burada mağdurların ağzından onların yaşadıkları sıkıntıları daha ayrıntılı öğrendik. Bu kişiler polis tarafından suçlandıkları için 7 yılı aşkın bir süredir zan altında kaldılar. Öte yandan güvenlik yapımızın doğurduğu sonuçlar kadar, NSU üyesi bu üç kişinin nasıl bu kadar radikalleşerek terörizme yönelebildiğini de sorgulamalıyız. Komisyonumuz nihai raporunu gelecek yıl tamamlayacak.'

EMNİYET MÜDÜRÜ ÖZÜR DİLEDİ

Köln Anakent Belediye Başkanı Jürgen Roters, 'O zamanlar güvenlik birimleri tarafından yapılan hataların ne anlama geldiğini bugünkü görüşmelerden sonra daha iyi anladık. Bu insanlarda uğradıkları saldırılardan ötürü derin izler kaldığını gördük. Bunlara daha yakından yardım edilmeli. Kurbanlar ve yakınları sıra dışı bir sorunu atlatmakla karşı karşıyalar' diye konuştu.

Köln Emniyet Müdürü Wolfgang Albers ise, 'Saldırıların zamanında aydınlatılamamış olması bizi üzüyor. Sonradan suçsuz oldukları kesinleşen kişilerden yaşadıklarından ötürü özür diliyorum' dedi.