Premiumcuyuz - Ücretsiz Premium Hesaplar

Tam Versiyon: Dp: Meclis Olağanüstü Toplanıp Cemil Çiçek'in Önerilerini Tartışmalı
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Tbmm'nin, 1 Ekim tarihini beklemeden toplanmasını ve Tbmm Başkanı Cemil Çiçek'in önerilerini tartışmaya başlamasını istedi.

Uysal, DP'li Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan'ın Geleneksel Sarımsak Festivaline daveti üzerine geldiği Taşköprü'de açıklamalarda bulundu. Uysal Türkiye'de her zaman bir çıkış yolu bulunacağını belirterek, "Bu ülkedeki tüm sıçrama hamlelerinin altında bizim, demokrat misyonumuzun imzası vardır. Karamsar olmamak gerekir" dedi.

-"İKTİDAR-MUHALEFET MEKTUPLAŞARAK GÖRÜŞEBİLİYOR"-

Son günlerde mektuplaşarak görüşebilen iktidar ve muhalefetin, siyasetin en meşru zemini olan Meclis kürsüsünde bir araya gelerek çözüm yoları arayabileceğini savunan Uysal, "Sorumluluk, siyasette önemli bir şeydir. Özellikle terör konusunda bütün siyasi partiler, 'başka bir siyasi kaygı taşımadan', ortak bir varlık iradesini, birlik iradesini, uygulanacak politika anlayışını Tbmm çatısı altında ortaya koymak durumundadır. Bu nedenle Tbmm Başkanı Cemil Çiçek'in 'Teröre Karşı Ulusal Mutabakat' önerileri önemlidir" dedi.

-CEMİL ÇİÇEK'İ HÜKÜMETTEN UZAKLAŞTIRDILAR-

Tbmm Başkanı Cemil Çiçek'in bu girişimini eleştirme ve reddetmenin çok anlamsız olduğunu öne süren Uysal şu iddialarda bulundu:

"Herhalde Hükümet için, terörle mücadele için Milli Mutabakata ihtiyaç yoktur. Tbmm Başkanı yapılarak, yıllardır önemli bakanlıklar ve hükümet sözcülüğü görevleri verilen Cemil Çiçek, hükümetten uzaklaştırılmıştır. Eski en yakın çalışma arkadaşı olan Cemil Çiçek'in, Tbmm Başkanı olarak terörle mücadelede inisiyatif almasına bile tahammül edemeyen Başbakan Erdoğan, ulusal mutabakat metninin hazırlığından kendisine haber verilmesini de hazmedemiyor. Anavatan Partisi'nin (Anap) kurucu üyeleri arasında yer alan Cemil Çiçek Anavatan Partisi'nde Yozgat Belediye Başkanlığı, aileden Sorumlu Devlet Bakanlığı görevinde bulunmuş değerli bir siyasetçi olarak terörün ulaştığı seviyeden kuşku duyarak bir mutabakat arayışı içine girmiştir. Ancak bu girişimi daha ilk saatlerde hükümete "muhtıra' olarak algılanmıştır. En ufak aykırı bir sese dahi tahammül edemeyen bu yorgun hükümet üyelerinin hedef tahtasına oturttukları Cemil Çiçek'in önerileri dikkate alınmalıdır."