Premiumcuyuz - Ücretsiz Premium Hesaplar

Tam Versiyon: Ne Messi, Ne Ronaldo; En Büyüğü, O
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Avrupa Futbol Federasyonları Birliği'nin (Uefa) Monaco'da yaptığı etkinlikte 53 üye ülkeden birer gazetecinin bulunduğu jüri, yılın futbolcusunu seçti.

Elektronik olarak yapılan oylama sonucunda Avrupa'da Yılın Futbolcusu ödülünü, Barcelona'da forma giyen İspanyol oyuncu Andres Iniesta kazandı.

BARCELONA FORMASINI 18 YAŞINDA GİYDİ

Zinedine Zidane'dan sonra en büyük orta saha oyuncusu olarak nitelenen Iniesta, Barcelona'nın futbol eğitim merkezi olan La Masia'da yetişti. Barcelona formasını ilk kez 2002 yılında daha 18 yaşındayken giydi. 2004-05 sezonundan itibaren takımda sürekli ilk 11'de yer almaya başlayan Iniesta, 2009 yılında Barcelona formasıyla altı kupa sevinci birden yaşadı ve böylece Barcelona, bir sezonda altı kupa birden kazanan ilk takım oldu.

HEM ŞAMPİYON TAKIMDA HEM YILIN TAKIMINDAYDI

Iniesta, İspanya'nın genç yaş kategorilerinde de forma giydi. İspanya formasıyla ise 2006 FIFA Dünya Kupası'nda yer aldı. Bu turnuvada sadece bir maç yapabildi ve İspanya, son 16 turunda kupaya veda etti. 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda ise millî formayla hem şampiyonluk yaşadı hem de yılın takımında yer aldı. 2010 FIFA Dünya Kupası'nda ise finalde uzatmaların 117. dakikasında gol atarak millî takım formasıyla ilk Dünya Kupası'nı kazandı ve maçın yıldızı seçilip yılın takımında yer aldı. 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda ise millî formayla 2. kez Avrupa şampiyonluğu yaşadı ve turnuvanın en iyi oyuncusu seçildi.

Oylamada Real Madrid'den Christiano Ronaldo ve Barcelona'den Lionel Messi de yer alıyordu.
ronaldo neyse de en azından messiye verilmemesi iyi olmus bu sene icin :D