Premiumcuyuz - Ücretsiz Premium Hesaplar

Tam Versiyon: En Yetenekli Kürtler Seçilecek
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Reyting rekorları kıran yetenek yarışması formatı bu kez Kürtçe olarak "Min Ciyavaz im" (Ben Farklıyım) adıyla ekrana gelecek. Uydu üzerinden yayın yapan ve merkezi Kuzey Irak'ın Erbil kentinde bulunan Zagros TV, yarışmayı ağırlıklı olarak Türkiye'de organize ediyor.

İNTERNETTEN BAŞVURULACAK

Yarışmaya yaş gözetmeksizin müzik, akrobasi, oyunculuk, dans, sihirbazlık, spor, hayvan eğitimi vb. alanlarda akla gelebilecek seyirlik her yeteneğe sahip olan herkes başvurabilecek. Layen Prodüksiyon'un organize ettiği yarışmaya başvurucular, www.minciyawazim.net adlı internet sitesinden başvuru yapabilecek.

ELEMELER 13 KENTTE, FİNALLER İSTANBUL'DA

Jüri üyeliğini ünlü Kürt sanatçıları Xêro Abbas ve Hekim Sefkan'ın üstlendiği yarışma, 26 bölüm halinde ekranlara gelecek. Aralarında İstanbul, Diyarbakır, Van, Mardin ve Erbil'in de bulunduğu 13 kentte ön eleme yapılacak. 13 hafta boyunca banttan yayınlanacak olan ön elemeler sonunda 92 kişi ve/veya grup, jüri kararıyla finallere katılmaya hak kazanacak.

İSTANBUL'DAKİ FİNALLER, CANLI YAYINLANACAK


İstanbul'daki final serüveni 13 hafta sürecek ve Zagros TV'den canlı olarak yayınlanacak.Yarışmada büyük ödülü, finale kalanlar arasında yapılacak SMS seçimleri belirleyecek.

AMAÇ; KÜLTÜR KÖPRÜSÜ KURMAK

Zagros TV yönetimi, amaçlarının Erbil'den İstanbul'a bir "Kültür Köprüsü" oluşturmak olduğunu vurguluyor.