Premiumcuyuz - Ücretsiz Premium Hesaplar

Tam Versiyon: Kesk'in Eylemi Polise Takıldı
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
MERSİN'de 3 eski sendikacının 2005 yılında katıldıkları bir eylem nedeniyle tutuklanmalarını protesto etmek isteyen eylemciler polis engeline takıldı.

2005 yılında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde yaptıkları yürüyüş ve basın açıklaması sonrasında 'Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefetten tutuklanan eski Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Şube Başkanı ve SES Genel Merkezi Denetleme Kurulu Üyesi Yılmaz Bozkurt, eski Büro Emekçileri Sendikası (BES) Mersin Şube Başkanı Gürsel Sığınır ve eski Eğitim-Sen Şube Başkanı Orhan Yıldırım'ın cezaevine konulmasını protesto etmek isteyen Kesk üyeleri, İstiklal Caddesi üzerinde bulunan Özgür Çocuk Parkı civarında bir araya geldi. 'Akp'nin ileri demokrasisi = emekçiyi, özgürlüğü ve barışı hapsetmektir' pankartı açıp Yılmaz Bozkurt, Gürsel Sığınır'ın fotoğraflarını taşıyıp sloganlar attı. Eylem nedeni ile çevrede önlem alan polis, aralarında SES Genel Başkanı Çetin Erdolu, Eğitim-Sen Genel Sekreteri Mehmet Bozgeyik'in bulunduğu 100 kişilik grubun yürüyüşüne izin vermedi. Uzun süre bekleyen eylemciler polis müdürleri ile görüştü. Sonuç alamayınca grup oturma eylemine yaptı.

Yaşananlara tepki gösteren Kesk Şubeler Platformu adına konuşan TÜM Bel-Sen Mersin Şube Başkanı Recep Kara, polisin tutumu nedeni ile açıklama yapmayacaklarını belirterek, "Suriye'ye başka ülkelere akıl verenler, içindeki demokrasiye, uyguladığı uygulamalara baksın. Her gün yaptığı zamları nasıl maniple ettiğine baksın. Ülkenin bir çok kurumunda çalışan bir çok arkadaşımız buradayken bu bize yapılmış değil. Bu özgürlüklere, insan haklarına, bu ülkenin ne kadar defolu ayıbı varsa onlar için yapılmış bir ilişkidir. Bunun herkesin görebilmesi lazım. Basın açıklamasını da yırtarak bugün bize yapılanları protesto ediyoruz" dedi.

Recep Kara, konuşması sırasında hazırladığı basın açıklamasının metnini yırtarak fırlattıktan sonra eylem sona erdi.