Premiumcuyuz - Ücretsiz Premium Hesaplar

Tam Versiyon: Eski Makarna Fabrikasında Yangın
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Burdur'da faaliyet göstermeyen makarna fabrikasında çıkan yangın itfaiye ekiplerinin yoğun çabası sonucu söndürüldü.

Edinilen bilgiye göre, Necatibey Mahallesi, Velicangil Sokak'ta 5 yıldır faaliyet göstermeyen makarna fabrikasında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine gelen itfaiye, AFAD, UMKE ekipleri rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangına müdahale etti.

Alevlere teslim olan fabrikanın çatısı çökerken, yangın ekiplerin yoğun çalışmasının ardından söndürüldü. Fabrikada kimsenin bulunmadığı, İtfaiye Müdürü Hasan Özban'ın çalışmalar sırasında elinden hafif şekilde yaralandığı öğrenildi.

Burdur'da yaptığı yatırımlarla bilinen ve eski fabrikanın sahibi Hamdi Velicangil, fabrikaya gelerek eşiyle birlikte söndürme çalışmalarını izledi. Belediye Başkanının kendisine haber verdiğini dile getiren Velicangil, "Fabrika 5 yıldır kullanılmıyordu. Gündüz ve gece bekçisi var. Fabrikanın makineleri eskiydi, yenilemedim zaten, fabrika da sigortalı değil" dedi.

Burdur Valisi Nurettin Yılmaz da, olay yerine gelerek Velicangil'e geçmiş olsun dileklerini iletti. Vali Yılmaz, yangının büyümesinden dolayı korktuğunu çünkü fabrikanın üst kısmında çam ormanının bulunduğunu belirterek, "Faaliyeti devam etmeyen makarna fabrikamız, içerde bir yangın başlamış. Fazla bir makine yokmuş, fabrika sahibiyle içeriyle ilgili görüştük" şeklinde konuştu.

Yangının çıkış nedeniyle ilgili soruşturma başlatıldı