Premiumcuyuz - Ücretsiz Premium Hesaplar

Tam Versiyon: Bakan Yıldırım Kocaeli'de
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ankara-İstanbul Hızlı Tren Projesi'nin Köseköy-Gebze Kesiminin Rehabilitasyon ve Yeniden İnşası şantiyesine gelerek yetkililerden bilgi aldı.

Basına kapalı olarak gerçekleşen brifing sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Yıldırım, "Ankara İstanbul Demiryolu projesinin bazı etapları var. İnönü'den Köseköy'e çalışmalar devam ediyor. Köseköy'den Gebze'ye 56 kilometrelik kısım yenileniyor. İki hat var şimdi ilave hat yapılıyor çünkü Kocaeli sanayi bölgesi. İzmit hala transit trafikte ciddi sıkıntılar yaşıyor. Onu düşünerek 3. hat ilavesi yaptık. Bu projeye sonradan dahil edildi. Bunun projenin gidişatına etkileri nedir o konuda bilgi aldık. Gördük ki herhangi bir sıkıntı yok. Projenin tamamlanması için çalışmalar yürüyor. Şuan hat kapalı. Sadece Derince'den Köseköy arasında 17 kilometrelik bir kısımda taşıma yapılıyor. Diğer kısımlar yapılınca orası da projeye dahil edilecek. Şuanda yüzde 20'ye yakın bitmiş gözüküyor. Eski hattın kaldırılması bitti. Raylar ve diğer malzemeler peyderpey geliyor. Planlanan süreçte bitirilmesi için çalışmalar devam ediyor. Bitirilmesi için sürekli takip lazım Valimiz ve Belediye Başkanımız takip ediyor.

Çünkü bu Türkiye'nin işi. Ben de düzenli olarak her ay bu projedeki ilerlemeleri yerinde görmek bir sıkışıklık varsa çözmek için geleceğim" dedi.

Bakan Yıldırım, TCDD'yi eleştiren köşe yazarı Yılmaz Özdil hakkındaki soru üzerine, "Onlar iş yapmayan adamlardır. İşi gücü yok, iş yapan adamlara bakın. İzmit ne diyor İzmit'e sorsun. Sakarya'ya Sivas'a sorsun. Demiryollarında ne oluyor öğrenmek daha kolay. Onları geçelim işimize bakalım" dedi.