Premiumcuyuz - Ücretsiz Premium Hesaplar

Tam Versiyon: Mursi'nin Pekin Ziyareti
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, "Ortadoğu ve Afrika'nın kapısı olan Kahire, Pekin'i stratejik ortak olarak görmeyi temenni ediyor" dedi.

Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, Çin-Mısır İş Forumu toplantısında yaptığı konuşmada, yabancı yatırımların özellikle Mısır'da yapılması kararlaştırılan Çin yatırımlarının önündeki engelleri kaldıracağını söyledi.

Mursi, Çin ile verimli işbirliğinin ilk adımını attıklarını ve iki ülke için büyük kazanımlar getireceğini ifade etti.

Mısır'ın dost ülkeler kazanarak, gerçek bir kalkınmayı hedeflediğini dile getiren Mursi, "Ortadoğu ve Afrika'nın kapısı olan Kahire, Pekin'i stratejik bir ortak olarak görmeyi temenni ediyor" diye konuştu.

İki ülkenin de karşılıklı yarar sağlayacağını belirten Mursi, Çin'in teknolojisini Mısır'a taşıyabileceğini, Mısır'ın ise Libya, Tunus gibi Afrika ülkelerinde Çin'e lojistik destek verebileceğini kaydetti.

Çin-Mısır İş Forumuna katılan Mısır Yatırım Bakanı Usame Salih de Çin ile müzakere noktasında Süveyş Kanalı çevresinde birçok proje geliştirdiklerini, öneriler kapsamında Port Said ile Kızıldeniz'i birbirine bağlayacak yol yapımı gibi projelerin de yer aldığını bildirdi.

Mısır İş Adamları Derneği Başkanı Hasan Malik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çin'e yapılan ziyaretin "çok başarılı" geçtiğini, Çinli iş adamlarıyla petrokimya ve yenilenebilir enerji gibi birçok alanda anlaşma imzalandığını belirtti.