Premiumcuyuz - Ücretsiz Premium Hesaplar

Tam Versiyon: Ege-Koop Genel Başkanı Aslan'ın CHP Ziyareti
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, 'Ege-Koop Turizm Merkezi' adı altında bir proje merkezi oluşturduklarını ifade ederek, "Bu proje merkezinde İzmir'in ulaşımına, trafiğine, kentleşmesine, turizmine ve İzmir'in gelecek 50 yılına kadar bütün sorunlarını çözmeyi hedefleyen çok önemli bir çalışmadır" dedi.

Ege-Koop Genel Başkanı Aslan, Cumhuriyet Halk Partisi (Chp) Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Adnan Keskin'i ziyaret etti. Aslan, Ege-Koop Turizm Merkezi adı altında bir proje merkezi oluşturduklarını belirterek, İzmir'de yaklaşık 30 bin konutu yapan bir kooperatifler birliği olduklarını ifade etti.

"Bu proje merkezinde İzmir'in ulaşımına, trafiğine, kentleşmesine, turizmine ve İzmir'in gelecek 50 yılına kadar bütün sorunlarını çözmeyi hedefleyen çok önemli bir çalışmadır" diyen Aslan, "Projelerden ilki 'Sağlık Serbest Projesi'dir. Bu proje İzmir'i kısa zamanda uçurur. İzmir'in gelecek 100 yılını şekillendirir. Dünyada bir tek Dubai'de var başka da yok. Hükümet geçen sene bununla ilgili Bakanlar Kurulu kararı almış, kanun hükmünde kararnameyi çıkarmış. Bu konuda ilk defa İzmir'de bir konuda hiç kimse farklı bir şey söylemedi. Herkes bu projenin etrafında birleşti" dedi. Bu projenin Ege- Koop için çok önemli olduğunu vurgulayan Aslan, "Proje konusunda gelinen nokta, İzmir Valiliği'nin resmen hükümete başvurmuş olmasıdır. Önümüzdeki aydan itibaren Ege- Koop olarak biz her ay İzmir'le ilgili çok ciddi projeler açıklarız. Bunlar hükümetin sunduğu 35 projeye karşılık ve onlardan daha önemli herkesi ilgilendiren projelerdir" ifadesini kullandı.

Türkiye'nin gündeminde yer alan kentsel dönüşümden ve 'Ege-Koop Kentsel Dönüşüm Projesi'nden bahseden Aslan, İzmir'in kentsel dönüşüme ihtiyacı olduğunu kaydederek, "İzmir'de en güzel yerler kaçak yapı ve gecekondulu yapılaşmayla dolu. Bu konuda yoğun bir şekilde çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Chp Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Keskin, Ege- Koop'un projelerini yakından takip ettiğini belirterek, "Şimdiye kadar başardıklarınız başaracaklarınızın kanaati oluyor. Ege- Koop Türkiye çapında ismimi duyurdu. Çok büyük projelere imza attı. İzmir'in yerleşim dizaynında önemli roller aldı. Hiç kuşkusuz önümüzdeki dönem uygulayacağınız çalışmalarda da başarılı olacaksınız" dedi. Sağlık projesiyle ilgili haberleri de takip ettiğini söyleyen Keskin, "Zaten İzmir bu konuda çok şanslı. Balçova'daki termal tesislerimiz özellikle İskandinav ülkelerinden gelen yaşlı kesime yaz kış hitap ediyor. Her mevsim yararlanılabiliyor. Bu daha komple bir tesis olacak ve Avrupa'ya göre de ücretleri oldukça düşük. Böyle büyük bir tesiste fiyatlar daha düşük olacaktır. İnşallah başarılır. İzmir ve Ege için olağanüstü bir proje" diye konuştu.