Premiumcuyuz - Ücretsiz Premium Hesaplar

Tam Versiyon: Sırbistan'da Orman Yangınları
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Balkanlar'da etkili olan orman yangınları Sırbistan'da da devam ediyor.

Ülkenin güneybatısındaki Tara Nehri kenarında yer alan Zaovine kasabasında çıkan orman yangını, 400'den fazla kişinin yer aldığı ekibin yoğun çalışmasına rağmen halen kontrol altına alınamadı.

Sırbistan Başbakanı İvitsa Daçiç, yüzlerce dönüm orman ve tarım arazisine zarar veren yangının etliki olduğu bölgeyi ziyaret etti.

Zaovine kasabasına giden İvitsa Daçiç, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, ülkede ciddiyetini koruyan yangınların Mokra Gora ve Tara Nehri'nin akış yolu, ülkenin güneybatı bölgesinde en etkili olduğunu belirtti.

Lyuboviya, Priyepolye ve Çaçak kentlerinin ormanlık alanlarında çıkan yangınların kontrol altına alındığını bildiren Daçiç, "Zaovine'deki yangınlar ciddiyetini koruyor, fakat en önemlisi can kaybının olmamasıdır" dedi.

Sırbistan'ın yangınlarla mücadele etmeye devam edeceğini kaydeden Daçiç, Rusya'dan gelen yangın söndürme uçakları ve Sırbistan Ordusu'na ait helikopterlerin de söndürme çalışmalarına katıldığını dile getirdi.

Daçiç, "Yangınlarla mücadelede çektiğimiz zorluklar, ülkenin en az 3 bin itfaiyeciye daha ihtiyacı olduğunu gösterdi" diye konuştu.

Sırbistan'ın yanı sıra Bosna Hersek, Hırvatistan ve Karadağ'da etkili olan orman yangınları, tarım sektörü ve turizme büyük zarar verdi. Makedonya'da bir süre önce etkili olan yangınlarda 4 kişi hayatını kaybetmişti.