Premiumcuyuz - Ücretsiz Premium Hesaplar

Tam Versiyon: Kilis'e Gelen Suriyelileri, Kendi Ülkelerinin Doktorları Muayene Edecek
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Ülkelerindeki iç kargaşadan kaçarak Kilis'e gelen Suriyelileri, kendi ülkelerinin doktorlarının muayene edeceği bildirildi.

Suriye'den Türkiye'ye sığınmacı olarak gelen Suriyelilerin tüm sağlık giderleri, Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı tarafından karşılanırken, pasaportları veya illegal yollarla Kilis'e gelen Suriyeliler, sağlık giderlerini kendileri karşılıyor. Kilis'te konteynır kentte kalan 12 bin sığınmacının dışında yaklaşık 10 bin Suriye vatandaşı ikamet ediyor. Savaştan kaçarak Kilis'e gelen Suriyeli doktorlar da, kendi ülke vatandaşlarını muayene etmek için yer arayışına girdi. Kilis Belediyesi de, restorasyonu yapılan ancak kullanılmayan Eski Hamamı Suriyeli doktorlara tahsis etti ve hamam sağlık ocağına dönüştürüldü.

Kilis Belediyesi Meclis Üyesi Ahmet Urfalıoğlu yaptığı açıklamada, Eski Hamamın Suriyelilere tahsis edildiğini belirterek, "Buranın kirası belediyemiz tarafından karşılanıyor. Suriyeli mülteciler zor durumda olduğundan dolayı sadece burası sağlık ocağı olarak Suriyeli doktorlara, hemşirelere ve eczacılara tahsis edildi. Bir nevi hastanemizin yükünü kaldırmak, Fuzuli hastaların burada tedavisini yapmak için böyle düzenleme yapıldı. 10 doktor, bir hemşire, bir eczacı var. Talep olması halinde daha fazla Suriyeli doktor geleceğini bize ifade ettiler" diye konuştu

Suriyeli doktor Muhammet Nadir Kennup ise Türkiye Cumhuriyeti'ne yardımları için teşekkür ettiğini kaydederek, "Biz de mesleğimizi ülkemizden gelen kardeşlerimizin sağlığı için yapacağız. Katkısı olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.