Premiumcuyuz - Ücretsiz Premium Hesaplar

Tam Versiyon: THY'nin 200.uçuş Noktası Kongo Cumhuriyeti'nin Başkenti Kinşasa
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Thy 200. uçuş noktası olan Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nin Başkenti Kinşasa'ya yaptığı ilk uçuşu törenle kutladı. İlk uçuş nedeniyle yolculara hediyeler veren Türk Hava Yolları (Thy) Genel Müdürü Temel Kotil, 6 yılda yurtdışı uçuş noktalarının 3 kat arttığını, bu gidişle dünya birincisi olacaklarını söyledi.

Thy'nin 200. uçuş noktası olan Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nin Başkenti Kinşasa'ya ilk sefer düzenlendi. İlk uçuş sebebiyle Thy Teknik A.Ş. Yeni Hangar önünde bir uğurlama töreni düzenlendi. Burada yolculara tek tek hediye vererek uğurlayan Kotil, Thy'nin uçuş düzenlediği 200'ncü şehrin hayırlı olmasını diledi. Uçuş noktalarının 200'den fazla olduğunu hatırlatan Temel Kotil, "Dünyada 7.'yiz, şu anda 7'den 6'ya geçmek üzereyiz. Bu 80 yıllık bir çalışmanın sonucu. Şunu hemen söyleyelim ki, son 6 yılda yurt dışı noktamız 3 kat arttı. Sefer sayımız da 3 kat arttı. Bu gidişle de dünya birinciliğine gidiyoruz. Buda şu demek oluyor. Dünyanın aktarma noktası İstanbul oluyor. Havayolundan ziyade havaalanları konuşulacak. Bulunduğumuz havaalanı da ilk 16'ya giriyor. İstanbul zaten lider bir lider olarak devam edecek" dedi.

Avrupa'ya en çok sefer düzenleyen havayolu şirketi olduklarını hatırlatan Kotil, "Şimdi de Afrika'da bu gerçekleşiyor. Yolcular arasında Türk yolcu pek yok. Hepsi transfer gelenler. Bu açıdan İstanbul bir aktarma noktasıdır. İnşallah 3. havalimanıyla beraber İstanbul hak ettiği yeri görecek" diye konuştu.

Thy'nin dünyaca ünlü hacker grup Anonymous'un Türkiye kolu tarafından hacklenmesinin hatırlatılması üzerine Kotil, "Türkiye'deki herhangi bir şirkette olduğu gibi bizim de web sitemiz saldırıya uğruyor. Hem hukuki hem de teknik boyutuyla tedbirimizi alıyoruz. İnşallah olmaz, çok yakışıksız olan bir durum" dedi.

Gazetecilerin Lübnan ve Ürdün uçuşlarını sorması üzerine ise Thy Genel Müdürü Temel Kotil, "Ürdün ve Lübnan uçuşlarında bir problem yok. Irak uçuşlarını da artırmayı düşünüyoruz. Irak'a en çok sefer düzenleyen havayolu biziz" şeklinde konuştu.