Premiumcuyuz - Ücretsiz Premium Hesaplar

Tam Versiyon: Macahal Saf Kafkas Arı ve Bal Festivali'ne Sis Engeli
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Artvin'in Borçka ilçesine bağlı Gürcistan sınırlarındaki Macahel Bölgesi'nde 'Macahel Saf Kafkas Arı ve Bal Festivali' yapıldı. Sis engeline takılarak festival yarıda kesildi.

Geçin yıl asılan pankarta göre 12.'si yapıldığı belirtilen festivalin bu yıl 14.'sünün yapıldığı duyuruldu. Camili Düzenli Köyü Eski Karakol Mevkisinde yapılan festivale

Borçka Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Ak Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, Ak Parti Bursa Milletvekili İsmet Su, Ak Parti Borçka İlçe Başkanı Şükrü Ertürk, ANG Vakfı ve TEMA Vakfı Onursal Başkanı Ali Nihat Gökyiğit, Artvin Orman Bölge Müdür Yardımcısı Mehti Özyer, Siyasi Parti Temsilcileri, İl Encümenleri, bürokratlar, çok sayıda bölge halkı ve misafirler katıldı.

Borçka Kaymakamı Fatih Kızıltoprak festivalde yapıtığı konuşmada "Havzanın üç tarafının yüksek dağlarla çevrili olması nedeniyle dışarıdan arı girişinin yaşanmamasına ve Kafkas Arısının saflığının bozulmadan devam etmesini sağlamıştır. Biz de bugün burada 14. Camili (Macahel) Saf Kafkas Arı ve Bal Festivalinde yöremizde yaşam bulan arılarımızın Morfolojik özelliklerini, izo-enzim yapılarını ve yapılan bilimsel çalışmalarını tanıtarak balımızın kalitesini ve tadının doyulmaz lezzetini tüm misafirlerimizle paylaşmayı amaçladık" dedi.

Gürcistan Acara Bölgesi'nden gelen misafir sanatçıların da katıldığı festivalde yaşları 50 ile 85

arasındaki Macahel Çok Sesli Yaşlılar Korosu sahne aldı. Enstrümansız şarkıları ile yöreye has horonlar oynanmasının ardından gençlerin müzik eşliğinde devam etiği sırada çöken sis eğlencelerin yarıda kesilerek vatandaşların dağılmasına neden oldu.