Premiumcuyuz - Ücretsiz Premium Hesaplar

Tam Versiyon: Badak: Oasbmib'e Verilen Kaynak 6 Milyon 360 Bin Euro
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Antalya Ak Parti Milletvekili Sadık Badak, Orta Anadolu Süs Bitkileri ve Mamülleri İhracatçılar Birliği (OASBMİB)'ne Başbakanlık Tanıtım Fonu'ndan tahsis edilen paranın 3,5 milyon euro değil, 6 milyon 360 bin euro olduğunu söyledi.

Temmuz ayına kadar bu kaynağın 5 milyon 594 bin eurosunun tahsis edildiğini belirten Badak, kalan 712 bin euronun da Eylül-Kasım döneminde verileceğini aktardı. Badak, OASBMİB Başkanı Osman Bağdatlıoğlu'nun 'Başbakanlık Tanıtım Fonu'ndan tahsis edilen kaynağın harcama yetkisi bulunan Dışişleri Bakanlığı hesabına aktarılmıştır.' iddialarının ise gerçeği yansıtmadığını ve o paranın sadece denetleme yetkisinin Dışişleri Bakanlığı'na ait olduğunu aktardı.

Antalya'da 2016 yılında yapılacak EXPO için Sadık Badak, basın açıklaması düzenledi. Ak Parti il binasında düzenlenen toplantıya Antalya Milletvekili Sadık Badak, Antalya Ak Parti İl Başkanı ve Milletvekili Mustafa Köse ve partililer katıldı. Daha öncede bir takım açıklamalarda bulunan Badak, EXPO için yeni açıklamalarda bulundu. Venlo'da yapılacak olan 1 dekarlık Türk bahçesi için OASBMİB'in talebi üzerine 3 milyon 270 bin euronun birliğe tahsis edildiğini ve ona ek olarak da 2012 yılında 3 milyon 36 bin euronun daha istendiğini ancak, Temmuz ayına kadar 2 milyon 324 bin euro tahsis edildiğini savundu. Kaynağın geri kalanının da Eylül-Kasım döneminde ödeneceğini ifade eden Badak, "OASBMİB tarafından devletten alınan kaynakların 1,5 yıldır gizlenmesi, harcamaların kendi bütçelerinden yapılıyormuş gibi gösterilmesi ve sorulan her soruya kaçamak cevaplar verilmesinin kuşku uyandırıyor." şeklinde konuştu.

OASBMİB Başkanı Bağdatlıoğlu'nun 'Başbakanlık Tanıtım Fonu'ndan tahsis edilen kaynağın harcama yetkisi bulunan Dışişleri Bakanlığı hesabına aktarılmıştır.' iddialarına ise karşı çıkan Badak, o paranın sadece denetleme yetkisinin Dışişleri Bakanlığı'na verildiğini, paranın kendi kasalarına aktarıldığını ve 4 Temmuz 2011 tarihinde Venlo'da ki Türk bahçesi içinde Başbakanlık Tanıtım Fonu'ndan verilen 700 bin liranın da harcama kalemlerinin neler olduğunun aktarılmasını istedi.

Öte yandan EXPO'ların ülkelerin dünyaya gücünü gösterdiği sergiler olduğuna da değinen Badak, Venlo'da sergilenmekte olan Türk bahçesinin ülkenin tarım gücünü göstermediğini dile getirdi.

EXPO çalışmalarında kişi ayrımı hiç yapmadıklarını belirten Badak, "Daima proje başarısını düşündük. Bundan sonrada hem şahsım hem de Ak Parti adına destek olacağız." dedi.