Premiumcuyuz - Ücretsiz Premium Hesaplar

Tam Versiyon: 100 Otobüs İle Ulaşıma Yeni İvme Kazandırıyor
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Gaziantep'te önümüzdeki süreçte şehir içi ulaşımda hizmet verecek olan örnek otobüsün tanıtımını bizzat Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey yaptı.

Otobüsün şoför koltuğuna oturan ve basın mensupları ile bir deneme sürüşü yapan Güzelbey, otobüsün rahat ve kullanışlı olduğunu söyledi. Eylül ayı içerisinde iki otobüs ihalesi yapacaklarını duyuran Başkan Güzelbey, bu ihalede Gaziantep halkının çıkarlarını gözeterek hareket edeceklerini açıkladı. Hangi firmanın daha uygun teklif vermesi durumunda 100 adet yeni otobüsü o firmadan alacaklarını belirten Güzelbey, "Gaziantep halkına bu konuda verilmiş bir sözümüz vardı. O sözü şimdi hayata geçiriyoruz." dedi.

Gaziantep'in ulaşım sorunun halkın menfaatleri doğrultusunda çözeceklerini yineleyen Başkan Güzelbey, özellikle raylı sisteminin ikinci etabının tamamlanmasından sonra GATEM, KÜSGET, Otogar ve Organize Sanayi Bölgesi etaplarını da Ddy ile yapılan protokolle başlatacaklarını söyledi. Trafik sıkıntısının çözümü için tramvayın yeterli olamayacağını ve bunun yanında otobüs ihtiyacının da var olduğuna dikkat çeken Başkan Güzelbey, "Minibüsçülere ve otobüsçülere yaptığımız çağrı çok fazla karşılık bulmadı. Onlar, özellikle engelli rampasına geçmediler. Onların yapmadıklarını biz belediye olarak yapmayı düşünüyoruz. En çağdaş ve sağlıklı bir şekilde bu halkın ulaşımını sağlamak bizim görevimizdir. Biz de bunu yeni otobüslerle çözmeyi planlıyoruz" diye konuştu.

Otobüsleri bizzat kullandığını ve süspansiyonlarının çok iyi olduğunu vurgulayan Güzelbey, koltuklarının ve bakımının çok iyi durumda bulunduğunu aktardı. Otobüsün 15 oturan, 7 ayakta olmak üzere toplam 22 yolcu kapasiteli olduğunu anımsatan Güzelbey, yeni otobüslerle Gaziantep trafiğinin nefes alacağını belirtti. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey, otobüslerde klima, engelli yolcu rampası ve yaklaşımının yanı sıra katlanır yolcu koltuklarının mevcut olduğunu kaydetti.