Premiumcuyuz - Ücretsiz Premium Hesaplar

Tam Versiyon: Selendi'de İki Yerde Çıkan Yangında 5 Hektar Alan Zarar Gördü
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Manisa'nın Selendi İlçesi'nde iki yerde çıkan yangında, yaklaşık 5 hektar meşelik, makilik ve tarım arazisi zarar gördü.

Çampınar Köyü'nde dün saat 17.00'da, Çıkrıkçı Köyü'nde de saat 22.00'da çıkan yangınlara Selendi İtfaiye, Selendi Orman İşletme ve Demirci Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, 6 arazöz ve çok sayıda orman işçisiyle müdahale edildi. Köylüler de söndürme çalışmalarına destek verdi. 5 hektarlık meşelik, tarım arazisi ve makilik alanın zarar gördüğü yangınlar, ikişer saatte kontrol altına alındı ve soğutma çalışması yapıldı.

Selendi Orman İşletme Şefi İsmail Kartal, yangınların çıkış sebebinin henüz bilinmediğini söyledi. Kartal, bununla birlikte özellikle vatandaşları, hayvan sahiplerini, çobanları ve araç sürücülerini duyarlılığa davet etti. Kartal, "Sıcakların da etkisiyle yol kenarında ve ormanlık alanlarda bulunan otlar şu an barut gibi. Ufak bir kıvılcımla tutuşuyor ve rüzgarın etkisiyle hızlı bir şekilde yayılıyor. Vatandaşlar sigaralarını söndürmeden atmasınlar, dikkatli olsunlar" dedi.