Premiumcuyuz - Ücretsiz Premium Hesaplar

Tam Versiyon: Volvo, Uzaktan Servis Hizmeti Sağlayan Yeni Teknolojisini Sunuyor
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Volvo Kamyon, servislere herhangi bir kamyon ve çekicinin durumunu uzaktan kontrol etme imkanı veren, GSM tabanlı yeni bir teknoloji geliştirdi. İşletim süresinin uzatılması ve bakım maliyetlerinin düşürülmesini amaçlayan yeni sistemin 2013 yılında Avrupa'da kullanıma sunulması planlanıyor.

Yapılan açıklamaya göre, servislerin uzaktan hizmet vermesini sağlayan Volvo Kamyon'un yeni teknolojisi, kamyon ve çekicide bulunan Telematik Ağ Geçidi'nin

(TGW) en son sürümü sayesinde çalışıyor. Bu özel sistem ile Volvo servisi, GSM şebekesini kullanarak aracın aşınma düzeyini ve durumunu uzaktan izleyerek, arıza kodlarını okuyabiliyor.

Yeni sistemle birlikte, servis teknisyenleri aracın kaç kilometre yol kat ettiğini ve farklı bileşenlerin ne kadar hızlı aşındığını kontrol edebiliyor. Bunun ardından aracın gerçek ihtiyaçlarına göre servis planlaması yapılabiliyor.

-İşletim süresini optimize ediyor-

Araçla servis arasındaki uzaktan iletişim, servis planı için tamamlayıcı nitelik taşıyor. Kamyon, başlangıçta planlanandan farklı bir biçimde kullanılırsa, servis aralıkları gerçekte olması gerekenden kısa veya uzun olabiliyor. Gerçek aşınma hızıyla ilgili veriler servise ulaştığında, servis aralıkları kamyonun gerçek ihtiyaçları doğrultusunda ayarlanabiliyor.

-Yenilikleri GSM aracılığıyla indirin-

TGW sayesinde uzaktan parametre güncellemesi yapılabilecek ve gelecekte kamyondaki tüm yazılım paketlerini güncellemek mümkün olacak. Başlangıçta sistem sınırlı sayıda parametreyi kapsayacak.

Bu arada, yeni sisteme ilişkin bilgi veren Volvo Kamyon Servis Yöneticisi Christian Gustavsson da, kamyon ve çekicilerde bulunan bu yeni iletişim olanakları sayesinde servislerin, çeşitli bileşenlerin aşınma durumu hakkında sürekli bilgi aldığını belirtti.

Böylece işletim süresinin arttırıldığını ve yol kenarında plan dışı durma riskinin en aza indirildiğini vurgulayan Gustavsson, "Nakliye firmaları, bu sistem ile hem güvenliğin artmasını hem de idari işlerin azalmasını sağlayarak müşterileri için yüksek düzeyde güvenilirlik sunabiliyor" ifadelerini kullandı.

Gustavsson, ortalamaya kıyasla daha sert koşullarda kullanılan bir kamyon ve çekicinin belirli bileşenleri daha hızlı aşınırken, daha sakin koşullarda çalışan bir aracın aynı bileşenlerinin, planlanan değişim tarihi gelindiğinde oldukça iyi durumda olabildiğine işaret etti.

-Plan dışı durmaları en aza indiriyor-

Kamyon veya çekici orijinal servis planında planlanandan farklı bir şekilde kullanılırsa, bu bilginin servise ulaştığına dikkati çeken "Örneğin servis, fren balatasının aşındığını fark edebilir. Sonuç olarak aşınan parçalar zamanında değiştirilir. Böylece uzun bir yolculuk sırasında tamamen bozulup sizi yarı yolda bırakmaz. Bu, her iki tarafın da kazançlı çıktığı bir çözümdür. Plan dışı servis ziyaretlerinin önlenebilmesi, hem nakliye firması hem de servis için çok daha verimlidir" görüşünü dile getirdi.

Gustavsson, birkaç yıl içinde Volvo Kamyon'un nakliye firmalarının işletim süresini arttırmak ve işletme maliyetlerini azaltmak amacıyla, geliştirdiği çözümlerin sayısını ve çeşitliliğini arttıracağını da sözlerine ekledi.