Premiumcuyuz - Ücretsiz Premium Hesaplar

Tam Versiyon: Kızılay'dan Yozgat Eğitimine Büyük Katkı
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Türk Kızılayı, Yozgat'a 250 kişilik yükseköğrenim kız öğrenci yurdu, aşevi, afet müdahale deposu ve kriz merkezi yapıyor.


Kızılay Yozgat Şube Başkanı Ömer Faruk Dumlupınar, 144 Yıllık tarihi ile dil din ırk ayrımı yapmadan tüm dünya insanlığına hizmet eden Türk Kızılay'ının Yozgat'ta eksikliği hissedilen kız öğrenci yurdu, aşevi, kriz merkezi ve afet müdahale deposu yapımına başladığını belirterek, inşaatların bu yıl tamamlanacağını söyledi.

Yurt binasının 250 kişilik olduğunu ve odaların 3'er kişilik olduğunu ifade eden Dumlupınar, "Yurt binamız son derece modern bir şekilde dizayn edilerek yapılıyor. Şuan binanın kaba inşaatı tamamlandı. Çok az bir iş kaldı. Yurt binamız modern bir şekilde en son teknolojik imkanlar kullanılarak yapılıyor." dedi.

Yozgat'a yapılan hizmetlerden dolayı Türk Kızılay'ı Genel Merkezi'ne ve TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e teşekkür eden Dumlupınar, "İnşaatların bitim süresi 15 Aralık. Ancak inşallah daha erken bitirilecek ve öğrencilerimiz burada bu yıl kalma imkanı bulacaklar. Yine afet müdahale deposu, kriz merkezi, AŞ evimizde bu yıl tamamlanacak. Allah hiçbir zaman afetle karşılaştırmasın. Afet olduğu zaman ilk elden acilen buradan gerekli yardımları Kızılayımız tarafından karşılanmış olacak." diye konuştu.