Premiumcuyuz - Ücretsiz Premium Hesaplar

Tam Versiyon: İstanbul Cup'ta Şampiyon 12 Dev Adam
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
İstanbul Cup 2012 finalinde A Milli Takımımız, Abdi İpekçi Spor Salonu’nda Almanya’yı 71-67'lik skorla mağlup ederek turnuvayı ilk sırada tamamladı.
İstanbul Cup 2012 finalinde A Milli Takımımız, Abdi İpekçi Spor Salonu’nda Almanya’yı 71-67'lik skorla mağlup ederek turnuvayı ilk sırada tamamladı. Millilerimiz, bu sonuçla oynadığı altıncı hazırlık karşılaşmasından da galibiyetle ayrılmayı bildi.
Oyuna iyi başlayan Millilerimiz, Semih Erden’in sayılarıyla ilk iki dakikayı 2-4 önde geçti. Baskılı savunma yapan ve ilk sayılarını da Jan Jagla ile bulan Almanya, 5.dakikaya girilirken skorda dengeyi yakaladı (8-8). İki takımında hücumda skor bulmakta zorlandığı dakikalarda Mavi Beyazlılar, Tim Ohlbercht ve Robin Benzing’in basketleriyle farkı 5 sayıya çıkarttı (13-8). Şafak Edge ve İzzet Türkyılmaz ikilisiyle basketler bulan A Milli Takımımız karşısında Almanya, ilk periyotu da Bastian Doreth’in orta mesafe isabetiyle 15-14 önde tamamladı. İkinci periyotta Semih Erden ve Kerem Gönlüm ile boyalı alandan skor üreten Ay Yıldızlılarımız, 15.dakikada durumu 17-20’ye getirdi. Alan savunmasına dönen Almanya, Tibor Pleis’in asistinde Jan Jagla’nın üç sayılık basketiyle 26-25 öne geçti. Mücadelenin ilk yarısını da Almanya 29-26 önde tamamlayan taraf oldu.
[Resim: istanbulcup_MHYV8.jpg]
Üçüncü periyotun ilk dakikalarında Semih Erden ile pota altında etkili olan Millilerimiz, Doğuş ile İlkan’ın da sayılarıyla 8-0’lık bir seri yakaladı ve 22.dakikada 29-34 öne geçti. Savunmadaki direnciyle rakibine kolay sayı şansı vermeyen Ay Yıldızlılarımız, Emir Preldzic’in hücumları organize etmesiyle 25.dakikada farkı 8 sayıya çıkarttı (31-39). Savunmadaki direnciyle rakibine kolay sayı şansı vermeyen ve farkı da açan A Milli Takımımız, periyotu da Can Mutaf’ın üç sayılık basketiyle 37-50 önde tamamladı. Son 10 dakikalık bölümde hücumdaki suskunluğunu bozan Almanya, Jagla, Schaffartzik ve Pleis üçlüsüyle yakaladığı 12-2’lik seriyle aradaki farkı 3 sayıya indirdi (49-52). Dış atışlarda Pleis ve Benzing ikilisiyle iki isabet bulan Almanya, 37.dakikaya girilirken skorda dengeyi yakaladı (59-59). Ancak Semih Erden ile pota altındaki üstünlüğünü sürdüren A Milli Takımımız, alan savunmasına karşı etkili oyununu sürdürdüğü mücadeleden 67-71 galibiyetle ayrıldı.