Premiumcuyuz - Ücretsiz Premium Hesaplar

Tam Versiyon: Dokunmatik Ekranlı Ultrabook'lar Yolda
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Ultrabook'lar evrim geçiriyor. Yakın zamanda dokunmatik ekranlı modeller piyasayı işgal edecek.
Ultrabook’lar ince ve taşınabilir olmaları, şık tasarımları ve buna göre gösterdikleri uygun performansla beğeni toplarken fiyatların hala istenen seviyeye gelememesi nedeniyle satış açısından Intel’in istediği düzeye ulaşabilmiş değil.

En azından ilk nesil Ultrabook modelleri için bunu söyleyebiliriz. Hele ki tabletlerin giderek daha popüler hale gelmesiyle dizüstü bilgisayarları tehdit etmeye başlaması, Intel’in Ultrabook’lar için koyduğu %40’lık pazar payı hedefini de zorlaştırıyor.

Ancak Intel çok büyük yatırım yaptığı Ultrabook alanından öyle kolay kolay vazgeçmeyecek. Sadece ince ve şık tasarımla hedefe ulaşılamayacağı belli olunca Intel bazı tasarım değişikliklerine izin vermeye başladı.
[Resim: dokanmali.jpg]
Şirketin üst düzey yöneticilerinden Navin Shenoy kendisiyle yapılan bir röportajda şimdiye kadar 35 adet Ultrabook tasarımının piyasaya sürüldüğünü söyledi. İlk nesil modellerin fiyatlarının düşeceğini de söyleyen Shenoy, yeni modeller hakkında da bilgiler verdi.

Ivy Bridge tabanlı modellerin yaygınlaşacağını dile getiren Shenoy, yakın zamanda dokunmatik ekrana sahip olan 40 adet Ultrabook modelinin de piyasaya sürüleceğini söyledi.

Tabletlerin hızını kesmek için Ultrabook hamlesini yapan Intel, dokunmatik ekrana izin vererek rekabeti farklı bir boyuta taşımayı hedefliyor. Hele ki Windows 8 çıktıktan sonra dokunmatik ekranlı Ultrabook’ların neler sunabileceğini görmek istiyoruz.