Premiumcuyuz - Ücretsiz Premium Hesaplar

Tam Versiyon: "Acil değilse Twitter kullanmayın"!
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: 20120801054117_tweet.jpg]Açılışında 10 milyon twit atılan olimpiyatlar, operatörlerin şebekesini sarstı. Spor istatistikleri tutan cihazlar da etkilenince Olimpiyat Komitesi “Acil değilse tweet atmayın” diyerek uyardı.

Londra’daki Olimpiyat Oyunları’nın açılış seremonisinde atılan toplam 9.7 milyon 'tweeit’in ardından hafta sonu yapılan bisiklet yarışlarındaki twit trafiği, Olimpiyat Komitesi’ni harekete geçirdi. Olimpiyatları yerinden takip edenlerin mobil şebeke üzerinde gönderdiği 'tweet’lerin yol açtığı veri trafiği, olimpiyatların teknik altyapısı için de sorun haline geldi.

Reuters’a konuşan adı açıklanmayan Olimpiyat Komitesi Sözcüsü, Londra’daki sporseverlere “Lütfen acil olmayan yazılı mesajlarınızı ve Twitter mesajlarınızı göndermeyin” ricasında bulundu.

Veri trafiğindeki sorunun aşırı yüklenilen bir telekom şirketinin şebekesinden kaynaklandığını belirten sözcü, “Tabii ki eğer bir şey gönderiyorsanız, ‘Bunu yapamazsın’ diyerek, insanları önleyemeyiz. Bu sadece acil değilse kibarca bir rica” dedi. Şebeke paylaşımıyla ilgili olarak operatörlerle görüşmelerin sürdüğünü belirten sözcü, sporseverlerden bu konuda anlayış beklediklerini ifade etti.

GPS CİHAZLARI ETKİLENDİ
Bisiklet yarışlarında yoğun Twitter kullanımı nedeniyle, sporcuların ara zamanlarını kaydeden GPS cihazlarında sorun yaşandı.