Premiumcuyuz - Ücretsiz Premium Hesaplar

Tam Versiyon: Beklentiyi yine S mi geçecek?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
iPhone 5'in eylülde tanıtılacağı haberinin ardından bir Apple yetkilisinin açıklamaları yine kafaları karıştırdı.

Apple ; “beklenti yaratma ve onun ile ilgili spekülasyonları uzaktan izleme” taktiğini sevdi. Daha önce iPhone5 için açıklama yapması beklenirken sürpriz bir biçimde iPhone 4S’i tanıtan Apple yeniden aynı yola çıkmış gibi gözüküyor. Teknoloji siteleri ve gazetelerde “iPhone5 eylül ayında geliyor” haberinin mürekkebi kurumadan Apple yetkilisi olduğu iddia edilen bir kaynak iPhone5 ifadesi kullanmadan yeniden tasarlanmış bir iPhone’dan bahsetti.

Yeni versiyon?

Dün uluslararası ajanslarda yer alan habere göre resmi açıklama yapılmadığı için ismini vermek istemeyen bir Apple yetkilisi 12 Eylül’de yeni versiyon iPhone’nun tanıtılacağını belirtti. Verizon ve AT&T sistemlerine uygun olması beklenen yeni cihazın daha büyük ekranlı ve daha ince olması bekleniyor. Apple’ın, 3:2 oranındaki 8.9 cm genişliğindeki ekran yerine, 16:9 oranında 10 cm genişliğinde ekranla yeni cihazını sunması bekleniyor.

İddialar hız kesmiyor

Diğer yandan iPhone 5 ile ilgili iddialar peşi sıra devam ediyor. iMore sitesinin verdiği bilgilere göre, iPhone 5, tanıtıldıktan dokuz gün sonra, 21 Eylül’de piyasaya sürülecek.

Sitenin adını açıklamadığı kaynaklara dayanan bilgiler, iPad Mini ve yeniden düzenlenen iPod Nano’nun da eylülde yapılacak etkinlikte teknoloji dünyasına sunulacağı yönünde. Söylentiler, aynı gün iPod Touch’ın da sahneye çıkabileceği yönünde.

Ancak iPhone dışındaki ürünlerin ne zaman piyasaya sürüleceği konusunda kesin bir bilgi yok. Geçen sene ekim ayında tüm dünyanın iPhone5’in tanıtılmasını beklediği etkinlikte Apple CEO’su Tim Cook aracılığıyla iPhone4S modelini tanıtmış ve pek çok analist tarafından bu durum “hayal kırıklığı” olarak ifade edilmişti. Apple , geçen hafta açıkladığı ikinci çeyrek rakamlarında, çeyrek süresince 26 milyon iPhone ve 17 milyon iPad sattığını açıkladı. Şirketin elde ettiği gelir 35 milyar dolar olurken, kârı 8.8 milyar dolar olarak belirdi. iPhone gelirleri Apple’ın tüm gelirleri içinde yüzde 46’lık bir paya sahip.