Premiumcuyuz - Ücretsiz Premium Hesaplar

Tam Versiyon: Apple ve Samsung davası en çok müşteriyi vuracak!
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Apple ve Samsung arasında uzun zamandır süren patent kavgası artık yargıya taşındı. Peki bu çekişmeden müşteriler nasıl etkilenecek?

Bugüne kadar iki firma arasındaki bu rekabetin teknoloji endüstrisini nasıl etkileyeceği hakkında pek çok şey söylendi. The Wall Street Journal gazetesinde yer alan bir haber, davayı Apple’ın kazanması yeryüzündeki diğer Google ortakları için de pek çok sorun doğuracak derken, Samsung’un kazanması da Android’in gelişmesine yardımcı olacak.

Öte yandan, şirketler ve hukuksal sonuçlar bir yana bırakılırsa Android ya da iPhone kullananlar da bu süreçten zarar görecek gibi görünüyor. Çünkü kullanıcıların sevdiği akıllı telefonlar ve tabletlerin geleceği San Jose’de görülecek davada görev alan 10 jürinin vereceği karara bağlı. İster Apple ister Samsung kazansın, bu şirketlerden ürün alan müşteriler en fazla şey kaybeden taraf olacak gibi görünüyor.

Apple’ın kazanması durumunda Samsung ürünlerinde tasarım ya da özellik olarak değişimlere gitmek zorunda kalacak. Uzmanlara göre bu da üretilecek yeni ürünlerin daha az özellikli ve daha pahalı olmasını sağlayacak. Bir diğer yandan, Apple davayı kazandığı takdirde akıllı telefon pazarında özel bir konuma sahip olarak tekelleşebilecek.

Eğer davayı Samsung kazanacak olursa, Apple’dan önce çıkardığı 3G patentinin varlığını öne sürmesi nedeniyle, Apple üretilen her bir iPhone için 15.50 doları Samsung’a ödemek durumunda kalacak. Apple ise her bir telefon için 0.0049 dolar ödemeyi teklif etmişti. Samsung’un davayı kazanması da yine Apple ürünlerinin pahalılaşmasını sağlayacak. Öte yandan, Samsung’un sahip olduğu diğer patentler nedeniyle Apple’da ürünlerini yeniden tasarlamak zorunda kalacak.