Premiumcuyuz - Ücretsiz Premium Hesaplar

Tam Versiyon: Itway, DDoS saldırılarına dur diyor!
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: 20120729104824_hacker.jpg]Check Point, son dönemde sıkça adını duyduğumuz DDoS (Distributed Denial of Service) saldırılarına karşı saniyede 12 gigabite kadar iş yapabilen DDoS Protector uygulamasıyla, çok katmanlı koruma sağlarken, işletmeler en geniş katılımlı DDoS saldırılarına bile karşı koyabiliyorlar.

Kısaca DDoS saldırıları, ağ trafiğinin yükünü aşırı artırarak dış dünyayla bağlantısının kesilmesine ve ulaşılamamasına sebep oluyor. Siber saldırganlar hedef aldığı ağa aşırı talepte bulunarak aşırı trafik yaratıyor ya da işletmenin ağını yavaşlatan ve web hizmetlerinde göremeyeceği yavaşlamalara neden olmak için masum görünen talepleri kullanarak yasal yaptırımlardan kaçıyor.

Ponemon Enstitüsü’nde gerçekleştirilen çalışmada, DDoS saldırılarının BT profesyonelleri için en önemli risk olduğu ve tehditlerin başında geldiği sonucu ortaya çıktı. Itway’in Türkiye pazarına sunduğu Check Point DDoS Protector uygulama serisi ağ, sunucu ya da uygulama katmanında gerçekleştirilen DDoS saldırılarına karşı koruma sağlıyor. Yeni ürün serisiyle her katmanda koruma sağlanırken aşağıdaki tüm saldırılara karşı da çözüm sunuyor:

Ağ ve Trafik Seline Karşı Koruma

- Davranışsal DoS – TCP, UDP, ICMP, IGMP ve parçalanmış DDoS saldırılarına karşı adapte olabilen davranışsal tabanlı tespit.

- DoS Kalkanı – Önceden belirlenmiş ve kişiselleştirilmiş filtrelerle DDoS saldırı araçları olarak bilinen yazılımlara karşı koruma sağlama.

- SYN Koruması – Sunucuya gönderilen rutin komutlara benzetilerek yapılan Dos saldırılarını engelleme.

- Kara Liste – L3 ve L4 kaynak sınıflandırması ve geçerlilik kurallarıyla bilinen saldırıları engelleme.

- Bağlantı Oranı Sınırlama – Desteklenmeyen (DNS, HTTP olmayan) protokolleri, bilinen ve uygulama seviyesindeki saldırıları engelleme.

Uygulama Tabanlı DDoS Koruması

- Web Zorluklarıyla SYN Koruması – Her korunan sunucuda SYN oran eşiğiyle HTTP bağlantı tabanlı Dos saldırılarına karşı koruma.

- Davranışsal DNS Koruması – DNS ayak izinin oran sınırlamalarını engellemesi ile DNS zorluk ve tepkilerini kullanarak DNS’e uygun davranışsal algılama sayesinde DoS saldırılarını engelleme.

- Davranışsal HTTP Koruması (HTTP Azaltıcı) – Sunucu tabanlı HTTP’e uygun davranışsal algılama, web zorluklarıyla HTTP ayak izi sayesinde HTTP tabanlı DoS saldırıları ve HTTP bant genişliği saldırılarını engelleme.

Doğrudan Uygulama DoS/DDoS Koruması

- Dos ve DDoS saldırıları özel filtreleme kriterlerine ihtiyaç duyar. Esnek filtreleme bulguları, her pakette özel içerikleri tarar ve analiz eder . O sırada koruma sayesinde ayrıştırarak devam eden saldırıları engeller.

DDoS Protector uygulaması işletmelerin ağ geçidinin tam önünde durur ve DDoS saldırılarını henüz ana güvenlik ağ geçidine ulaşmadan etkisiz hale getirir. Check Point yönetim konsolu entegre edilen uygulamalar, tüm güvenlik kontrolü ve güvenlik hareketlerinin takibininin tek bir noktadan gerçekleştirilmesine olanak tanır. Check Point SmartEvent, SmartLog ve SmartViewTracker sayesinde kullanıcılar şu anki ve geçmişteki ağ güvenliğini ve DDoS saldırı durumunu görüntüleyebilirler.

DDoS Protector uygulama serisinin ağ güvenliğindeki yeni ve kritik alana giriş kapısı olduğunu belirten Itway VAD Türkiye Check Point Ürün Müdürü Korman Akman; “Kurumlara karşı yapılan DDoS saldırıları artarken, kullanıcıların güvenliğini sağlamanın ve günümüzün en önemli tehditlerinden biriyle başa çıkmanın ne denli önemli olduğunu biliyoruz, Check Point DDoS Protector uygulamaları, güvenliğin her katmanında DDoS saldırılarını durdurarak işletmeleri koruyor.” dedi.

Check Point DDoS Protector uygulamaları, sanal ve bulut veri merkezleri için güvenlik çözümlerinin lider sağlayıcısı Radware ile birlikte geliştirildi. Yedi farklı modeli bulunan DDoS Protector, işletmelerin düşük gecikme süreleri, yüksek performans ve 16’ya kadar çıkabilen yüksek port yoğunluğu elde etmesini sağlıyor. Aşırı hızlı tepki süreleriyle DDoS Protector uygulaması saniyeler için kapsamlı saldırıları engelleyebiliyor ve özel ağ ortamları ve güvenlik ihtiyaçlarını kolaylıkla karşılayabiliyor.