Premiumcuyuz - Ücretsiz Premium Hesaplar

Tam Versiyon: Apple Müşterilerini Ürün Almaya Zorluyor!
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
iPad, iPhone ve Mac bilgisayarların üreticisi olan Apple, çıkardığı yeni ürün ve uygulamalara koyduğu yıl sınırlamasıyla müşterilerini yeni ürünler almaya zorlamakla suçlanıyor.

Şirket tarafından piyasaya sürülen Apple TV cihazı, evinizde bulunan TV’ye takılarak iPhone, iPad, Mac ya da iPod’unuzun ekran görüntüsünü kablosuz olarak televizyona anında aktarabilen AirPlay özelliği nedeniyle oldukça popüler. Ancak iPhone’u, iPad’i ya da iPod’u bir kumanda ya da oyun konsolu olarak kullanmayı sağlayan bu özelliği kullanmak isteyen MacBook Air kullanıcıları kötü bir sürprizle karşılaştı.

Apple şirketi tarafından alınan karara göre, 2011 yılının ortasından önce alınan tüm MacBook Air bilgisayarlar bu özellikten faydalanamayacak. Businessinsider yazarı Steve Kovach da son yazısında, Apple’ın 2011 yılı öncesindeki müşterilerine getirdiği bu yasakla müşterilerini yeni ürünler almaya zorladığını öne sürdü. Kovach’a göre, Apple şirketi uyguladığı bu stratejiyle satın aldığınız ürünlerin kullanım ömrünü kısaltıyor.

Öte yandan, Apple’ın benzer stratejileri çıkardığı yeni iPhone ve iPad’lerde de denediği biliniyor. Apple’dan ürün alan müşteriler genelde 2 yıl sonra yeni bir ürün almak zorunda kalıyor.

Apple TV nedir?

Apple TV, HDMI, Kablosuz, Mikro-USB, Ethernet ve Optical Audio benzeri pek çok bağlantı tipiyle uyumlu olan küçük bir cihaz. Bu cihazı kullanarak televizyonunuzla iPad, iPhone ve Mac ürünleriz arasında bir bağlantı kurabiliyorsunuz. AirPlay uygulamasıyla da bağladığınız iPad, iPhone ve Mac’inizin ekranını televizyonunuza yansıtabiliyorsunuz.