Premiumcuyuz - Ücretsiz Premium Hesaplar

Tam Versiyon: Dünyaya Çivileme!
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: 20120727024836_felixbaumgartner.jpg]Sıra dışı atlayış deneyleriyle adından söz ettiren Avusturyalı paraşütçü Felix Baumgartner bu kez neredeyse atmosferin sınırından atlayış gerçekleştirdi.

ABD’nin New Mexico eyaletinin Roswell kentinden özel yapım balonu ile havalanan Baumgartner, 29 bin 455 metreden kendisi boşluğa bıraktı. Bu yükseklikte oksijenin az, ısının ise eksi 55 derece olması nedeniyle astronot kıyafetleri giyen Avusturyalı macerasever, tam 3 dakika 48 saniye süren serbest düşüşün ardından paraşütünü açtı. İnişini 10 dakika 36 saniyede tamamlayan Felix Baumgartner’in bir sonraki hedefi tam uzay sınırından, yani 37 bin metre yükseklikten bir atlayış gerçekleştirmek.

SES DUVARINI GEÇECEK
Baumgartner, yaklaşık 37 bin metre irtifadan yapacağı atlayış sırasında, Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) tarafından geliştirilen, basınç ve yüksek ısıya dayanaklı özel bir astronot kıyafeti giyecek.

Bu yüksekliğe ise sporcuyu, yine özel olarak geliştirilen, 80 metre çaplı bir balon çıkaracak. Sıfırın altında 70 santigrad derecelik ortamdan Dünya'ya doğru düşecek Baumgartner, yaklaşık 35 saniye içinde saatte 1332 kilometre hıza ulaşacak ve ses duvarını geçecek. Duvarı geçerken sporcuyu özel bir kask patlama sesinden koruyacak.