Premiumcuyuz - Ücretsiz Premium Hesaplar

Tam Versiyon: Huawei Vision testte!
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: 20120726095237_huaweivision.jpg]Çin'in en büyük teknoloji şirketlerinden biri olmasına rağmen ülkemizde daha çok modem ve network ürünleri ile tanınan Huawei, uzun zamandır ülkemizdeki cep telefonu operatörlerine 'özel' akıllı telefonlar üretiyordu.

Huawei, KVK ile yaptığı işbirliği çerçevesinde artık kendi markası ve modelleri ile pazarda boy gösteriyor. Bu testimizde Vision modelini inceleyeceğiz.

ÜRÜNE İLK DOKUNUŞ

Cihazın kutusunu elinize aldığımızda ilk dikkatimizi çeken, kapağında yer alan 'iF Product Design Award 2011' etiketi oluyor. iF Product Design Award, yarışan firmaları güvenlik, estetik, inovasyon, çevre duyarlılığı, ergonomi ve marka değeri gibi çeşitli kriterlere göre değerlendiren bir yarışma. Vision'un da 2011'de bu ödülü almış olması ürünü satın almak için iyi bir sebep.

Kutuyu açtığımızda narin bir telefon bizi karşılıyor, 9,9 mm kalınlığında ve sadece 121 gram ağırlığındaki telefonu elinize aldığınızda, köşeleri yuvarlatılmış yekpare metal kasası elinize mükemmel oturuyor.

Ürünün ön yüzünde 3.7 inç'lik dokunmatik bir ekran bulunuyor. Hassasiyeti yüksek ve parlaklık seviyesi üst düzeyde olan 800×480 pixels çözünürlüğe sahip WVGA ekran, güneş ışığı altında bile gayet başarılı bir performans sergiliyor.

Ayrıca cihazın ön yüzünde görüntülü aramalar ve chat yaparken kullanılabilecek 0.3 Mp auto focus kamera bulunuyor.

Cihazın arkasını çevirdiğimizde yekpare alüminyum kasanın üst ve alt tarafında iki siyah bölüm görüyoruz. Bu siyah bölümlerden üstte olanı 5 Mp'lik flaşlı kamerayı üzerinde barındırıyor.

Fotoğraf kalitesi iyi, özellikle doğal güneş ışığında oldukça kaliteli fotoğraflar çekebilirsiniz. Ancak ışığın yüksel veya karşıdan geldiği karelerde renklerde kaymalar olabiliyor. Otomatik netleme de sizin hızınıza yetişemeyebilir. 'Auto Focus'un devre dışı kaldığı video çekimlerinde de çok fazla titreşim yapmamanızı öneririz.

Tabi fotoğraf ve video çekerken, elinizdekinin bir cep telefonu olduğunu aklınızdan çıkarmayın.

Arka yüzün alt bölümünde yer alan siyah bölüm simkart, pil ve SD kart yuvalarının olduğu bölüm. Vision standart sim kart kullanıyor, 32 GB'a kadar Mikro SD kart takılabiliyor. 1400 mAh'lik pili ile 3G bağlantıda bile 1,5 güne kadar dayanabiliyor.

Vision'un şarj ve bilgisayar bağlantısı için kullandığı micro USB portu ise telefonun altında yer alırken ses açma kapama butonları telefonun sağında yer alıyor.

Qualcomm Snapdragon chipsetli 1 GHz'lik Scorpion MSM 8255 işlemciden alan telefonun grafik işlemcisi ise Adreno 205. 512 MB RAM'le çalışan telefonda 2 GB ROM, uygulamalar için 1GB da dahili hafıza alanı bulunuyor.

Telefonun menü geçişlerinde en ufak bir takılma olmuyor ve gayet hızlı. Bu da kullanıcıya büyük keyif veriyor.

Müzik dinlemek için mp3 arşivi yapmak istemeyenler ve radyonun arkadaşlığını her daim arayanlar, Vision'un dahili FM radyosu tam size göre.

YAZILIM

Şimdiye kadar fiziki özelliklerinden bahsettiğimiz Huawei Vision'un biraz da yazılımına bakalım. Telefonumuz Android işletim sisteminin 2,3,7 Gingerbread versiyonunu kullanıyor.

Vison'ın yazılımında öne çıkan özellik, kullanıcı dostu yeni üç boyutlu kullanıcı arayüzü. Bu arayüz, klasik Android launcher'ı yerine kullanılan SPB Launcher. Yok ben bu arayüze alışamadım diyorsanız klasik arayüze kolayca dönebilirsiniz.

Huawei tarafından 3D Carousel olarak adlandırılan bu arayüzde, 16 farklı masaüstü ekranı ekleyebiliyor. Bu ekranları dilediğiniz gibi kişiselleştirebiliyorsunuz.

Ekranları üç boyutlu olarak görmek istediğinizde ilgili icona tıklamanız yeterli. Kişiselleştirdiğiniz ekranlar ağır ağır dönmeye başlıyor. Bu dönüş hızını parmağınızla artırabilir ya da durdurabilirsiniz.

Eğer dönüşü kendi haline bırakırsanız her ekranda küçük eğlenceli animasyonlar devreye giriyor.

Yazı yazarken devreye giren TouchPal klavye yazım kalitesini artırıyor. Kelime tahmin yeteneği oldukça başarılı olan TouchPal'e ısınamadım diyorsanız yine kolayca standart klavyeye geçebilirsiniz.

Bu arada Vision'un, Facebook, Twitter ve Angry Birds yazılımlarının hazır yüklü olarak geldiğini de belirtelim.

BAĞLANTI

Telefonunuzu ister USB bağlantısıyla isterseniz de Wi-Fi üzerinden kablosuz olarak Hi Suite yazılımı ile Vision'ın tüm kontrolünü bilgisayarınız üzerinden yapabiliyorsunuz.

Saniyede 14,4 MegaBit bağlantı hızına sahip Wi-Fi, dilediğinizde internet bağlantınızı diğer cihazlarla paylaşabileceğiniz Wi-Fi hotspot, ve Bluetooth diğer bağlantı üniteleri.

SON SÖZ

Tüm bu anlattıklarımızı alt alta sıraladığımızda ve pek çok pahalı akıllı telefonla mukayese edildiğinde Vision, aynı özellikleri çok daha uygun fiyata sizlere sunuyor.

Üstelik KVK'nın sunduğu Jet servis, Kaza güvencesi, Anti Hırsız, Mobil Güvenlik ve Uzaktan Servis özellikleri de cabası.

TEKNİK ÖZELLİKLER
•Android 2.3
•UMTS 900/2100MHz; GSM 900/1800/1900MHz
•DL 14.4Mbps / UL 5.76Mbps
•1GHz işlemci
•Bar
•118.5mm X 59.5mmX 9.9mm
•About 121g
•3.7 inch
•WVGA( 800×480 pixels)
•5.0Mega-pixel Camera & 0.3 Mega-pixel Camera with Auto Focus
•512M RAM + 2G ROM
•Up to 32GB micro SD
•Micro USB 2.0
•802.11b / 802.11g / 802.11n
•Bluetooth 2.1 / Bluetooth stereo (A2DP)