Premiumcuyuz - Ücretsiz Premium Hesaplar

Tam Versiyon: Ücretsizlere Yazılımlara Dikkat Edin
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Ücretsiz güvenlik çözümleri ve crack'ler hakkında bir uyarı geldi.
Yazılıma para vermek istemeyen kullanıcıların ilk tercihi ücretsiz seçenekler, daha sonra ise crack yapılmış yazılımlar oluyor. Özellikle güvenlik yazılımlarında ücretsiz olan çok sayıda seçenek var. Bunlar arasında gerçekten faydalı olanlar olsa da bunların hangileri olduğunu ilk anda bilebilmek zor. Hatta bazı sözde ücretsiz güvenlik yazılımlarının kendileri zararlı yazılımlar olabiliyor.Örneğin, “Kido” ismiyle de bilinen CONFICKER virüsü internet üzerinden indirilen sahte bir antivirüs yazılımı sayesinde yayılmıştı. Yaklaşık 10 milyon PC’ye ulaşan virüs tüm bilgisayarları ele geçirerek zombi – botnet üyelerini oluşturdu
[Resim: virus-alarmi.jpg]
4 yıl önce tespit edilen bu zararlının etkilerine zaman zaman ilerleyen yıllarda da rastlanıldı. Şimdilerde bu virüsün durdurulmuş olduğu (ama silinmiş değil) düşünülüyor. 10 milyon bilgisayara bulaşmış olan bu zararlının önümüzdeki her hangi bir tarihte bir saldırıya kalkışmayacağının garantisini ise kimse veremiyor.

Konu hakkında bir açıklama yapan Bilgi Üniversitesi Bilişim Hukuku Öğretim Görevlisi ve Helyum Bilişim Genel Müdürü Murat Göçe, bazı ülkelerin tehlikenin uzun bir süredir farkında olduğunu ve önlem olarak güvenlik yazılımlarının giriş seviye ürünü olarak kabul edilen “Antivirüs” çözümlerinin ücretsiz dağıtıldığını söyledi. Türkiye’de gerek ticari kaygılar, gerekse bu konuda devlet desteğinin olmaması sonucunda böyle bir uygulamanın hiçbir zaman hayata geçirelemediğini belirten Göçe ücretsiz dağıtım olamasa bile bu alanda çalışmalarının sürdüğünü de sözlerine ekledi.