Premiumcuyuz - Ücretsiz Premium Hesaplar

Tam Versiyon: G.Saray'dan bir transfer daha!
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Galatasaray Medical Park Erkek Basketbol Takımı, Rusya'nın CSKA Moskova ekibinde forma giyen 25 yaşındaki yıldız oyuncu Jamont Gordon ile iki senelik anlaşmaya vardı.


Ergin Ataman'ın takımın başına geçmesiyle yeni bir yapılanmaya giren sarı-kırmızılı takım, transferlere devam ediyor. Galatasaray, geçtiğimiz 2 sezonu Rusya'nın CSKA Moskova takımında geçiren ABD guard Jamont Gordon'u renklerine bağladı.

Oyun kurucu ve şutör pozisyonlarında, zaman zaman kısa forvet olarak da görev yapabilen 25 yaşındaki yıldız oyuncu, geçtiğimiz sezonu Rusya Ligi'nde 7,6 sayı, 2,3 asist, Euroleague'de ise 13,1 sayı, 4,8 ribaund, 3,7 asist ortalamalarıyla tamamladı.

Jamont Gordon kimdir?
16 Mart 1987'de Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan Tennessee eyaletinin başkenti Nashville'de dünyaya gelen Jamont DeShan Gordon liseye ilk olarak yaşadığı yerdeki Glencliff High School'da gitti.

Buradaki üçüncü senesinde (2003-04, junior) maç başına 26,5 sayı, 16 ribaund, 7 asist, 3 top çalma ortalaması yakalayan Gordon, Colts'u başarıdan başarıya koşturunca dikkatleri üzerine çekti ve lisenin son yılında Virginia eyaletinin Mouth of Wilson bölgesinde bulunan Oak Hill Akademisine transfer oldu. Ülkenin en iyi lise basketbol takımlarından biri olarak gösterilen Oak Hill'in 2004-05 sezonu kadrosunun en önemli isimleri Ty Lawson, Jamont Gordon ve Kevin Durant idi. Jamont senior senesinde 19,1 sayı, 7,6 ribaund, 4,2 asist ve 2,8 top çalma ortalamasıyla oynadı ve Warriors lakaplı takımını 34-2 galibiyet rekoruyla ülke bazında ilk sıraya taşıdı. Bonner Academy ve Roanoke Catholic maçlarında 30 sayıyla sezon kariyer rekorunu kıran Jamont sezonun son maçında Our Savior New American karşısında trible double performansına ulaşıp (19 sayı, 11 ribaund, 10 asist) okulunu ülke çapında şampiyonluğa

Son iki sezonu CSKA'da geçiren oyuncu ligde üst üste iki kez şampiyonluk sevinci yaşarken Euroleague Final Four 2012'yi finalde kaybetti. Jamont Gordon Rusya'daki ilk sezonunda 10 sayı, 4,2 ribaund, ikinci sezonunda da 7,6 sayı, 2,3 asist ortalamasıyla oynadı. Euroleague'de ise geçtiğimiz sezon 6,7 sayı, 2 asist, bir önceki sezon ise 13,1 sayı, 4,8 ribaund, 3,7 asist ortalaması yakalamıştı.

1,94 metre boyundaki Amerikalı kombo guard olarak oyun kurucu ve şutör pozisyonlarında, zaman zaman kısa forvet olarak da görev yapabiliyor. Solak olan oyuncu, istatistik kağıdının her bölümünü doldurmasıyla, çok atletik olmasıyla, kritik anlarda skor üretmesiyle, numarası ve kapladığı alana göre harika ribaund çekmesiyle, boştaki oyuncuyu bulan pas yeteneğiyle, savunmacı kimliğiyle ve rakibin en skorerini durdurmasıyla ön plana çıkıyor.