Premiumcuyuz - Ücretsiz Premium Hesaplar

Tam Versiyon: Canon'dan Yepyeni EOS M
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Japon şirket yeni modeliyle DSLR makinelere meydan okuyor.
Canon yepyeni aynasız ve değiştirilebilir lens özelliğine sahip makinesi EOS M ile dikkatleri üzerine çekti. Oldukça ince ve kompakt olan fotoğraf makinesinin tüm detayları şu anda açıklanmış değil, ancak açıklananlar bile ürünün piyasadaki DSLR modelleri ile rekabet için yaratıldığını ortaya koyuyor.
[Resim: eosm450.jpg]
EOS M lens olarak standart Canon EF ve EF-S tasarımlarından farklı boyutlarda lensler kullanıyor. Ancak 200 dolarlık özel bir aparatla bu lenslerin uyumlu hale getirilebileceği söyleniyor. M serisi lensler şu an için iki seçeneğe sahip gözüküyor. Bunlardan birisi makineyle gelecek olan sabit 22mm odak f/2 diyaframa sahip olan lens modeli ve 18-55mm odak f/2.5-5.6 diyaframa sahip olan 299.99 dolarlık zoom lens. Ayrıca EOS M için çok hafif bir flaş da piyasaya sürülecek. Speedlite 90EX adındaki bu modelse 149.99 dolara satılacak.

Video çekim özelliğine de sahip olan ürün bütünleşik stereo mikrofona ve çekim sırasında anlık görüntü yakalama imkanına sahip. ISO değeri ise 25,600 değerlerine kadar çıkabiliyor. Bunda şirketin son model işlemcisi olan DIGIC 5'in etkisi büyük. Ürünün arka tarafındaysa 3 inç boyutunda dokunmatik bir ekran yer alıyor. Bu ekran akıllı telefonlarda olduğu gibi yönetilebiliyor.

Canon EOS M'in Ekim ayında siyah ve beyaz renk seçenekleriyle 799.99 dolarlık fiyat etiketiyle piyasaya sürülmesi planlanıyor.