Premiumcuyuz - Ücretsiz Premium Hesaplar

Tam Versiyon: ‘Marsilya'dan korkumuz yok’
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Kimseyi çok büyütmeye gerek yok.

Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal, 26 Temmuz 2012 tarihinde ilk maçta kendi sahalarında yendikleri iskoçya'nın Saint Johnstone takımı ile deplasmanda karşılaşacaklarını söyledi.
[Resim: 230720121711453424337_2.jpg]
Ünal, turu geçmeleri halinde rakiplerinin Marsilya olacağını belirterek, "Marsilya çok büyütülüyor.Kimseyi çok büyütmeye gerek yok. Eskişehirspor takımı da mutlaka kazanmak için mücadele verecek. En ufak korkumuz olmadığını herkes bilsin" dedi.

Kulüp Başkanı Halil Ünal, UEFA Ön Eleme karşılaşmasında Saint Johnstone takımı ile Perşembe günü oynayacakları maç için Çarşamba günü sabah saat 10.00'da uçakla Eskişehir'den İskoçya'ya gideceklerini söyledi. Kendi sahalarında oynadıkları ilk maçta Saint Johnstone takımını 2-0 yendiklerini ifade eden Ünal ikinci maça avantajlı olarak çıkacaklarını belirtti. Ünal şöyle konuştu:

"Onlar buraya gol kapanarak gol yemek, beraberliğe gelmişlerdi. Ama şans bizden yanaydı, golleri bulduk. 2-0'lık skorla gidiyoruz. Oynanmamış hiçbir maçın garantisi yok. Rakip küçümsemek, hiçbir zaman Eskişehirspor takımına yakışmadı. Kupa maçlarını anımsarsanız Fenerbahçe'nin kimlere yenildiğini, bırakın Eskişehirspor takımı Tokat'a elendi. Biz bunları gördük geçmişte. Onun içindir ki rakibi ciddiye alıyoruz. İngiliz futbolunu biliyorsunuz. Yani savunma anlayışı olan, hele içeride şu maçta bize saldıracaklar, kapanmayacaklar. Ama bize açılmak da çok hayır olur mu? Bunu değerlendirmek lazım. Eskişehirspor futbol takımı orta sahadaki oyuncularının tamamı gol şansı olan oyuncular, hızlı ve iyi oyuncular. Onun için bize açılan takımların da sonu hayırlı olmaz diye düşünüyorum. İnşallah oradan tur atlayıp geleceğiz. Bir de 2-0'lık net bir skorla gidiyoruz. Beraberlik bize yarıyor, 1-0'da , 2-1 yenilgi de bize yarıyor. Ama biz mutlaka yenmek istiyoruz. Bir grup atlamak Eskişehirspor'a yakışacak değil. Biz 37 yıllık özlemle böyle bir mücadele veriyoruz."

İskoç takımı Saint Johnstone ile oynadıkları ilk maçın Türkiye'de bu sezon ilk resmi karşılaşma olduğunu söyleyen Halil Ünal, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bizden sonra 4 takımımız daha Avrupa'da mücadele verecek. 2 tanesi Şampiyonlar Liginde, bizden sonraki 2 takım bizim gibi UEFA'da. Esasen onlara da bir moral olmamız gerekiyordu. Türk futbol kamuoyuna, futbolseverlere, Türk takımlarının Avrupa'da neler yapabileceğini Eskişehirspor takımı esasen anlattı bir nevi. Tabi maçlar kazanılınca rakip küçümsenir. Ama bunun doğru tarafı yoktur. Ona bakarsan burada Eyüp takımını zor yendik, Türkiye kupasına zor kaldık. Öyle rakip küçümsenecek falan, hele İskoç takımı, bunlar doğru işler değil."

Saint Johnstone karşısında u geçmeleri halinde rakiplerinin Marsilya takımı olacağını ifade eden Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal, hiçbir takımdan korkmadıklarını söyledi. Ünal şöyle dedi:

"İskoç takımını karşısında turu geçersek rakibimiz Marsilya olacak. Marsilya çok güçlü, çok büyütülüyor. Kimseyi çok büyütmeye gerek yok. Eskişehirspor takımı da mutlaka kazanmak için mücadele verecek.En ufak korkumuz olmadığını herkes bilsin. Öyle Marsilya falan hiç de düşünmüyoruz. Rakip küçük, büyük demiyoruz. Her maç önemli, her rakip güçlü. Ama Eskişehirspor hepsinden güçlü. Bizim takım bugün için Avrupa'da herkese kafa tutabilecek kadroya sahiptir, camiası büyüktür. Bir özlem vardır. Biz bunu başarabiliriz diye düşünüyorum."

Bu arada Eskişehirspor, Anadolu Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu sahasında Azerbaycan 1'inci Lig takımlarından Ravan Bakü takımını Burhan, Tello, Erkan ve Mehmet'in golleriyle 4-0 yendi.