Premiumcuyuz - Ücretsiz Premium Hesaplar

Tam Versiyon: Polycom ve HP'den bir ilk!
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Polycom, Polycom HD video yazılımı ile desteklenen HP’nin en yeni webcamleri (HD 3310 ve HD 4310)ile kullanıcıların Facebook, Skype ve gTalk gibi popüler sosyal platformlardaki kişi listelerine erişimlerine olanak veren, kullandıkları uygulamalara ve nerede olduklarına bakmadan HD görüntülü sohbet gerçekleştirmelerini sağlayan, ilk “sosyal medyada grup olarak görüntülü konuşma” uygulamasını duyurdu.

Uygulama, Facebook, Skype ve gTalk’taki kişi listelerini birleştirdiği için kullanıcılar, çevrimiçi kişileri HD görüntülü konuşmaya davet edebiliyor. Görüntülü konuşma davetini tercih etmiş oldukları messenger arayüzü üzerinden alan katılımcılar, tarayıcıları üzerinden tek bir tıklama ile hiçbir şey yüklemelerine gerek kalmadan davete katılabiliyor. Uygulamanın ücretsiz sürümü, üç katılımcıya kadar HD görüntülü konuşmayı, ekran ve dosya paylaşımını destekliyor.

Y jenerasyonunun sevdikleriyle iletişim kurarken video görüşmeleri ve sosyal medyayı tercih ettiklerini belirten Polycom Ürün ve Servis Başkanı Sudhakar Ramakrishna,“HP ile yaptığımız işbirliği sayesinde, farklı sosyal medya platformlarındaki kullanıcıları tek bir platformda buluşturarak, medya ile uygulamalar arasında bir köprü oluşturuyoruz. Görüntülü konuşmayı tek bir platformda buluşturan, Polycom destekli bu teknoloji ile kullanıcılardan biri Skype’ta, diğeri Facebook’ta olsa bile, artık yüksek çözünürlükte yüz yüze iletişim kurabiliyor. Bu da sosyal medya ve iletişim adına büyük bir adım” dedi.

[Resim: 20120722090633_polycomhp.jpg]
HP’nin yüksek çözünürlüklü webcamleri ve Polycom’un HD video yazılımının,kullanıcıların popüler sosyal platformlarda aynı anda iletişime geçmesine imkan tanıdığını söyleyen HP PC Ekranları ve Aksesuarları Biriminden Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Jun Kim, “Polycom HD video yazılımı ile HP kameraların birleşimi, katılımcıların bulunduğu platforma bakmaksızın, kristal berraklığında görüntü kalitesiyleanında bir araya gelmelerini sağlıyor” dedi.

Polycom’un HD video yazılım uygulaması, firmanın Ekim 2011’de satın aldığı ViVu’nun teknolojisini daha da geliştiriyor. ViVu’nun yenilikçi HD görüntülü konuşma yazılımı, kurumsal, sosyal ve dikey endüstrilerin web uygulamalarına da yerleştirilebiliyor.

Hem PC hem de Mac’ler ile uyumlu olan Polycom’un HD yazılım uygulaması, HP webcam HD 3310 ve HD 4310 ile ücretsiz olarak kullanıma sunuluyor. Webcamler ile birlikte bir DVD içerisinde verilen temel sürüm, üç kişilik görüntülü konuşma, ekran paylaşımı ve 15 dakika video kaydetme imkanı sunuyor.