Premiumcuyuz - Ücretsiz Premium Hesaplar

Tam Versiyon: Transcend'ten Profesyoneller İçin SD Kart
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Transcend, 32GB SDHC Class 10 UHS-I (Ultra Yüksek Hızlı Class1) kartını duyurdu.
Özellikli ve yüksek seviyeli UHS-I uyumlu dijital fotoğraf ekipmanlarının ihtiyaçlarını karşılamak üzere dizayn edilmiş Transcend 32GB SDHC Class 10 UHS-I kart ile çok yüksek çözünürlüklü resim, Full HD1080p video, 3D hatta gelecek nesil 4K video kayıtlar yapılabilmektedir. Kameranın tepki süresini hızlandıracak şekilde, okuma hızı 85MB/s, yazma hızı 45MB/s'tır. Bu yüksek yazma hızı sayesinde sürekli çekimde bekleme zamanı azaltılarak fotoğrafçıların hızlı hareket eden objeleri kaçırmayacak şekilde çekim yapmaları hedeflenmiştir.
Bu yüksek hız yeteneğinin yanı sıra, 32GB SDHC Class 10 UHS-I kartlar uzun çekim ve kayıt imkânlarına imkân verecek yüksek depolama alanı da sunmaktadırlar. Her kart tam 8 saatlik 1080p HD görüntü (1920x1080 9Mbps H.264 AVC) veya 2000 adet RAW formatında (14MB) resim kaydı yapabiliyor. Bu yüksek boyut sayesinde kart değiştirme ve limitli depolama alanından kaynaklanan sorunlara da çözüm getirilmiş olmaktadır.
[Resim: 10x10_TS32GSDHC10U1.jpg]
Bilgisayar üzerinde de hızlı veri transferi yaparak bu kartı kullanmak isterseniz RDF8 ya da RDF1 modeli kart okuyucuları kullanabilirsiniz. Özellikle sık resim ve video işleme gereksinimi olan kişiler bu sayede çok yüksek hızda veri transferi (yaklaşık 70MB/s-85MB0/s) ile işlerini daha kolay ve zahmetsiz şekilde gerçekleştirebilmektedirler.

SDHC Class 10 UHS-I kartlar ayrıca SDHC ve SDXC gibi farklı cihazlarla kullanılabilecek yapıdadır. Eğer cihazınız UHS-I uyumlu değilse Class 10 hızında ve en az 10MB/s hızında kullanmanız mümkün olacaktır. Ayrıca ECC özelliği sayesinde kartlar otomatik olarak hata denetimi ve düzeltmesini veri transferi sırasında yapmakta ve bu sayede veri ve dosya kayıplarının da önüne geçilmektedir.

Transcend SDHC Class 10 UHS-I hafıza kartları limitli ömür boyu garantili olarak 32GB'ı US$90, 16GB'ı US$50 gibi referans fiyatlardan pazarda alınabilir olacaktır.