Premiumcuyuz - Ücretsiz Premium Hesaplar

Tam Versiyon: 'Bay bay, sayın Bağış'
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
AB Bakanı Egemen Bağış ile yaşadığı tartışmalar ile sık sık gündeme gelen Avrupa Parlamentosu milletvekili Barry Madlener, ilginç mesajlar verdi.

Hollanda'daki aşırı sağcı Wilders Özgürlükler Partisi’nden Avrupa Parlamentosu üyesi Barry Madlener, AB Bakanı Egemen Bağış'a mesaj gönderdi.

ABhaber.com'a konuşan Madlener, “Sayın Bağış. Belki tekrar görüşemeyeceğiz. Ama umarım mesajım anlaşılmıştır. Türkiye için en iyisini diliyorum. Bay bay, sayın Bağış” dedi.

Madlener'in AP üyeliği Ağustos ayında sona eriyor.Madlener, Eylül ayından itibaren Hollanda Parlamentosu’nda göreve yapacak. Madlener Bağış ile yaşadığı gerginlikleri ABHaber'e anlatırken, eleştirilerini sürdürdü.

Madlener, “Özgürlük, din ya da ideolojilerin de, İslam’ın da eleştirilebilmesi demektir. İslam da eleştirilebilmelidir. Bağış ise tepkileriyle bunun olamayacağını göstermiştir” dedi.

Hollandalı milletvekili, ABHaber’in diğer dinlerin eleştirilmesi konusunda ne düşünüyorsunuz sorusu üzerine de “Hepsi hiç bir ayrım olmadan eleştirilmeli” dedi.

Madlener Türkiye'nin hiç bir zaman AB üyesi olamayacağını savunurken, Türkiye konusundaki en büyük korkunun da Türkiye tam üye olursa Türklerin Avrupa'ya göç etmesi olduğunu kaydetti.

Kıbrıs konusunda da açıklamalarda bulunan Madlener, Kıbrıs'da Türkiye'nin çekilmesi, iki toplumun bir arada yaşayacağı bir ortamın oluşturulması gerektiğini savundu.

Hollandalı milletvekili, ülkesinin Türklere yönelik vize kararı konusunda da, eğer Türkler Hollanda’ya gelip kalmayacaklarsa o zaman Türk işadamlarına ve turistlere vizenin kaldırılması gerektiğini söyledi.