Premiumcuyuz - Ücretsiz Premium Hesaplar

Tam Versiyon: Ataşehir Mimar Sinan Camii, Osmanlı Mimarisiyle İnşa Edildi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ibadete açtığı Ataşehir Mimar Sinan Camii'nin Osmanlı mimarisi takip edilerek inşa edildiği belirtildi.

Bugün açılışı törenle yapılan caminin özellikleri şöyle: "Caminin ana kubbe yüksekliği 42, çapı 27 metre olarak inşa edildi. Camide 72 metre yüksekliğinde üç şerefeli 4 adet minare bulunuyor. Caminin çevre yolu cephesindeki siluetinin bozulmaması için geoduvar teknolojisiyle istinat duvarları inşa edildi. Caminin yaklaşık 6 bin 500 metrekare alana sahip dış avlusu bulunuyor. İbadethane ve avlu alanlarının altında konferans salonu, eğitim odaları, satış birimleri, bay-bayan tuvaletleri, abdesthaneler ve yaklaşık 270 araç kapasiteli 2 katlı otopark ve bu otopark katlarından cami katına çıkan dört adet 15 kişilik asansör yer alıyor.

Mimar Sinan Camii'nin hemen yanında yer alan Mimar Sinan Parkı 46 bin metrekarelik geniş bir alanda yer alıyor. Parkta 2 büyük süs havuzu, pergola alanları ve fitness aletleri de bulunuyor. Mimar Sinan Parkı ziyaretçilerine keyifli anlar yaşatacak sosyal tesislere sahip. Doğal taşlarla bezenmiş, küçük şelaleler, süs havuzları, ahşap köprülerle birbirine bağlanmış yolları olan, 650 metrekare alanda toplam üç adet çocuk oyun alanı bulunan özel bir kompleks olma özelliğine sahip."