Premiumcuyuz - Ücretsiz Premium Hesaplar

Tam Versiyon: Galatasaray'a Elano Cinliği
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Santos kariyerini noktalayan Elano Blumer, bir başka Brezilya takımına gitti. Galatasaray'ın kar beklentisi ise boşa çıktı.
Tarihler Temmuz 2009'u gösterdiğinde, Galatasaray Kulübü, bomba bir transfere imza attı. İngiliz ekibi Manchester City'ye 7 milyon euro bonservis ödeyen sarı-kırmızılılar, Brezilyalı yıldız Elano Blumer'i kadrosuna kattı.
Futbolu kadar 3.5 milyon euroluk yıllık kazancıyla manşete çıkan Elano, Türkiye'de kaldığı 1.5 sezon boyunca beklentilerin uzağında bir performans sergiledi.

Öyle ki dünyaca ünlü futbolcu, görev yaptığı 47 karşılaşmada (33 Süper Lig, 9 Avrupa, 5 Türkiye Kupası) 7 gol ve 8 asistle oynadı. Sarı-kırmızılılar, yabancı kontenjanında yer açmak ve yüksek maliyetten kurtulmak için çareyi büyük zarar pahasına Elano'yu elden çıkarmakta buldu.
[Resim: images?q=tbn:ANd9GcTdgaDLgbxFpuYnpoyF27t...Wv3UR5gK86]
Galatasaray, Ocak 2011'de 2.9 milyon euro karşılığında Santos'un yolunu tutan Elano'nun sözleşmesine özel bir madde koydurdu. Buna göre; Sambacı, 31 Aralık 2012 tarihine kadar daha yüksek bir bedelle başka takıma transfer olursa, elde edilen karın yüzde 50'si sarı-kırmızılı kulübün olacaktı.
Ancak iki Brezilya kulübü arasında takas anlaşması yapıldı. Gremio, Elano'ya karşılık Sanos'a Arjantinli golcü Ezequiel Miralles'i verecek. Hal böyle olunca, bu transferden Cimbom para kazanamayacak.

Elano'nun, iki gün içinde Gremio Kulübü ile 3 yıllık sözleşme imzalaması bekleniyor.