Premiumcuyuz - Ücretsiz Premium Hesaplar

Tam Versiyon: Chp'den Avrupalı Parlamenterlere "Kalp Ağrısı" Mektubu
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
CHP, Türkiye'nin adalet ve demokrasi manzarasını AB'li parlamenterlere Şair Ataol Behramoğlu'nun kaleminden anlattı CHP, Türkiye'nin adalet ve demokrasi manzarasını AB'li parlamenterlere Şair Ataol Behramoğlu'nun kaleminden anlattı. Şair Behramoğlu'nun kalp ameliyatına girmeden hemen önce kaleme aldığı "İki Kalp Ağrısı" başlıklı yazısını mektup haline getiren CHP, Türkiye'deki hukuk ve insan hakları ihlallerine dikkat çekilen yazıyı Avrupalı Parlamenterlere gönderdi. Behramoğlu, mektupta, "Eveleyip gevelemeden, insanca, uygarca, ödün vermeksizin ve ciddi yaptırımlarla bu ülkedeki insan hakkı ihlallerine ne zaman karşı çıkacaksınız?" diye soruyor.

CHP, Türkiye'deki demokrasi manzarasını Avrupa Parlamentosu'nun parlamenterlerine Şair Behramoğlu'nun kaleminden anlattı. Behramoğlu, 16 Haziran 2012'de Cumhuriyet gazetesinde yayınlanan yazısında, okuyucularını adaletsizliklere karşı sesini yükseltmeye çağırıyor ve "İşimizi, gücümüzü, tatilimizi, her şeyimizi bırakıp, adaletsizliğin kurban seçtiği namuslu, vicdanlı insanlarımıza destek olmaya gidelim. En yakın tarihli yargılamalardan biri 18 Haziran Pazartesi günü Çağlayan Adliyesinde görülecek olan Odatv duruşmasıdır. Ben ne yazık ki orada olamayacağım. Sanatçılar Girişimimiz adına, bu girişimin doğal katılımcısı olan bütün sanatçı dostlarımızı, aydınlarımızı, vicdan sahibi herkesi orada bulunmaya çağırıyorum. Orada çok büyük bir katılım sergileyelim" diyor. Behramoğlu, Avrupa'ya da seslenerek, Türkiye'de yaşanan insan hakkı ihlallerine karşı çıkılması gerektiğini belirtiyor.

-BEHRAMOĞLU'NUN İMZASIYLA-


Mektup, Avrupalı parlamenterlere TBMM Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Başkanvekili CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Oğuz Oyan ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu tarafından gönderildi. Behramoğlu'nun da ıslak imzasıyla AP'deki siyasi grup liderleri ile beraber, aralarında Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, Avrupa Komisyonu Başkanı Manuel Barroso, Avrupa Birliği'nin Genişlemeden Sorumlu Komiseri

Stefan Füle ve Sosyalist Enternasyonel Başkanlığı görevini sürdüren eski Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu gibi isimlerin bulunduğu önemli kişilere de yollanan mektupta, kalbinin hem hastalıktan hem de ülkenin durumundan dolayı ağrıdığını belirten Behramoğlu özetle şu ifadelere yer veriyor:

-"HİÇBİR DÖNEMDE BU KADAR OLMADI"-


Siyasal iktidarı ele geçirmiş olan gücün bu kadar bayağılaştığı, kirlendiği, riyakarlaştığı, adalet denilen kurumun bu kadar ayağa düştüğü, zulmün aleti olduğu, aşağılandığı, aşağılaştığı bir başka dönem anımsamıyorum. () Kendimden söz etmekten utanırım fakat bu yazının son satırlarında kendimden de söz ederek, başta Türkiye sorumluları olmak üzere AB'nin, Avrupa Parlamentosu'nun yöneticilerine, Batı Avrupalı yazar ve sanatçı örgütlerine seslenmek istiyorum. Lotus, Puşkin ödülleri başta olmak üzere uluslararası ödülleri olan, şiirleri dünyanın belli başlı bütün dillerine çevrilmiş bir şairim. Ülkelerinizde yıllarca yaşadım. Bunlardan kimileri sürgünlük yıllarıydı. Fakat Türkiye hiçbir zaman, hiçbir dönemde, uygar, hümanist, laik Batı'nın bir parçası olmaktan bu ölçüde koparılıp uzaklaştırılmadı.

-"SESİNİZ NE ZAMAN ÇIKACAK?"-


Bugünkü siyasal iktidarın asıl ve tek amacının bu olduğunu göremeyecek kadar sağduyunuzu, kendi değerlerinize inancınızı yitirmiş olabilir misiniz? Türkiye'de cezaevlerinden yükselen çığlıklara kulaklarınızı daha ne kadar süre tıkayacaksınız? Eveleyip gevelemeden, insanca, uygarca, ödün vermeksizin ve ciddi yaptırımlarla bu ülkedeki insan hakkı ihlallerine ne zaman karşı çıkacaksınız? Tabii eğer, Türkiye'nin tümüyle kaybının evrensel insan hakları adına ne kadar büyük bir kayıp olacağının bilincindeyseniz ve bu evrensel değerler sizler için henüz bir anlam taşımaktaysa."
Haber İçin Teşekkürler