Premiumcuyuz - Ücretsiz Premium Hesaplar

Tam Versiyon: Aliağa Petkim'de Eurochallenge Sevinci
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Almanya'nın Freising yapılan kura töreninde, doğrudan katılan 28 takım ile eleme turundan gelecek 4 takım, 4'erli 8 gruba ayrıldı. Bu yıl tarihinde ilk kez Avrupa Kupası maçları oynayacak olan Aliağa Petkim Finlandiya'dan Joensuun Kataja ile eşleşti.

Aliağa Petkim'in rakibini eleyecek güçte olduğunu açıklayan Aliağa Spor Kulübü Başkanı Uğur Eren, "İlk kez bir Avrupa Kupası maçına çıkacak olmamıza rağmen, rakibimizi eleyecek güç, inanç ve vizyona sahibiz. Bu güne kadar taraftarımızla büyük başarılara imza attık. Şimdi bu başarılarımızı FIBA Eurochallenge'da sürdürmek istiyoruz" dedi.

Aliağa Spor Kulübü Başkanı Uğur Eren, kura çekiminin ardından yaptığı açıklamada Finlandiya takımı Joensuun Kataja ile biri burada diğeri Finlandiya'da olmak üzere 2 maç yapacaklarını ve bu maçlar sonucunda bir üst tura çıkacak takımın belli olacağını belirterek "Takımımızın Finlandiya takımını yenerek bir üst turda B grubunda mücadele edeceğine inanıyorum. Bu grupta Rusya, Romanya ve Güney Kıbrıs Rum kesimi var. Otoritelere göre Finlandiya karşısında takımımız daha iyi görünüyor. İlk Maçın nerede oynanacağı henüz belli değil. B grubunda maçlar 25 eylülde başlayacak. Takımımıza başarılar diliyor ve taraftarlarımızdan her zamanki coşkulu desteklerini bekliyoruz" dedi.