Premiumcuyuz - Ücretsiz Premium Hesaplar

Tam Versiyon: Hamamönü Bilkentli Öğrencilerin Tasarımlarıyla Renklendi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Altındağ Belediyesi tarafından Ankara'nın seçkin kültür ve sanat merkezlerinden biri haline gelen Tarihi Hamamönü ve çevresi, üniversite öğrencilerinin sanatsal çalışmalarına ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

Etkinlik, öğretim görevlisi Hatice Karaca yürütücülüğünde, Bilkent Üniversitesi Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarisi Bölümü Temel Tasarım Stüdyosu öğrencileri tarafından gerçekleştirildi. Etkinlik bünyesinde, Bilkentli öğrencilerin, Altındağlı lise öğrencileri ile birlikte gerçekleştirdikleri "Eğlen(me)kan" isimli projeler sergiledi. Eğlence ile mekanı birleştiren programda, ağaca asılan notlar ilgi çekti. Teknolojik olmayan Twitter olarak nitelendirilen bu çalışma, mahalle halkından da rağbet gördü.

Etkinliğin bir parçası olarak farklı renklerle süslenen sokaklar bölgeye bambaşka bir çehre kazandırdı. Işık yansımalarının da sergilendiği alanda, en çok çocuklar eğlendi.

Altı farklı öğrenci grubunun tasarımlarından oluşan sergide gerçek hayat ölçeğindeki projeler, Hamamarkası ve Yahudi Mahallesi içerisindeki çeşitli açık alanlara yerleştirildiler. Yapılan projeler, misafir jüri üyeleri Kumru Arapgirlioğlu, Gaye Çulcuoğlu, Tijen Sonkan Türkkan, Ebru Sağlam ve yürütücü Hatice Karaca tarafından değerlendirildi. Mahalle sakinleri ve özellikle çocukların katılımıyla oluşan renkli etkinlikte Bilkent Üniversiteli öğrencileri, atölye ortamını Altındağ sokaklarına taşıdı.