Premiumcuyuz - Ücretsiz Premium Hesaplar

Tam Versiyon: Diyarbakır'a Eylem İçin Gelen Terörist Yakalandı
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Diyarbakır'da terör örgütünün dağ kadrosunda faaliyet gösteren ve kısa süre önce eylem için şehir merkezine geldiği belirlenen bir terörist ile ona yardım ve yataklık yaptığı tespit edilen 2 kişi yakalandı. Yakalanan teröristin, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde 2 asker ve bir sağlık görevlisini kaçırma eylemine katıldığı belirtildi.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda, terör örgütü adına kırsal alanda bulunan bir örgüt mensubunun Diyarbakır'da yakalandığı belirtildi. Açıklamada, örgüt mensubuna yardım ve yataklık yaptığı tespit edilen 2 kişinin de gözaltına alındığı kaydedildi. Açıklamada, örgüt mensuplarının üst aramasında 1 tabanca, 1 şarjör ve 7 merminin ele geçirildiği, örgüt mensuplarının verdiği bilgiler doğrultusunda yapılan ev aramalarında ise 2 kaleşnikof ve bunlara ait 8 şarjör, 288 mermi, 5 el bombasının ele geçirildiği kaydedildi.

Açıklamada, yakalanan teröristlerle birlikte şu olayların aydınlatıldığı kaydedildi: "Lice ilçesinde 2 asker ve 1 sağlık görevlisinin kaçırılması, Kulp ilçesinde 2011'de Ağaçkorur Köyü'ndeki şantiyenin basılarak iş makinelerinin ateşe verilmesi, 2011'de Elazığ-Tatvan seferini yapan trene bombalı saldırı düzenlenmesi."