Premiumcuyuz - Ücretsiz Premium Hesaplar

Tam Versiyon: Kozan'da Baraj Kapağının Patlaması
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Adana'nın Kozan ilçesinde 24 Şubat günü Gökdere köprü barajı derivasyon tünel kapağının patlaması sonucu hayatını kaybeden işçilerden Veli Damaksız'a ait olduğu gerekçesiyle Adana'da toprağa verilen cesedin, kayıp 5 işçiden biri olan evli ve 2 çocuk babası Hasan Bolat'a ait olduğu belirlendi.

Edinilen bilgiye göre, 24 Şubat'ta Köprü Barajı derivasyon tünel kapağının patlaması sonucu hayatını kaybeden işçilerin cenazelerinden alınan DNA örnekleri Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Adli Tıp Kurumu Ankara Grup Başkanlığı'nın yaptığı incelemede Veli Damaksız'a ait olduğu gerekçesiyle Adana'da defnedilen cenazenin Hasan Bolat'a ait olduğu belirlendi.

Hazırlanan rapor, Bolat ailesinin evine de gönderildi. Haberi alan ve aylardır bulunamayan Hasan Bolat'ı arayan ailesinin evinde ise, hüzün ile aylardır kayıp olan cenazenin bulunmasının sevinci bir arada yaşanıyor.

Ağabey Adil Bolat, Adli Tıp Kurumu'nca yapılan testler sonucunda cenazenin yüzde 99,99 oranında baraj faciasında kayıp olan kardeşi Hasan Bolat'a ait olduğunu belirlendiğini ve Kozan Cumhuriyet Savcılığı'nca kararın kendilerine tebliğ edildiğini söyledi.

Adana 100. Yıl Kabasakal Mezarlığı'nda Veli Damaksız'a ait olduğu gerekçesiyle defnedilen cesedi teslim almak istediklerini ancak Damaksız ailesinin 15 günlük yasal itiraz süresini kullanmak için tebliği elden almayarak postayı beklemeyi tercih ettiklerini söyledi.

Bolat "Biz mutluyuz en azından dua edecek bir Dikili taşımız olacak. Şimdi biz seviniyoruz, onlarda üzülüyordur. Onların itirazının değerlendirileceği 15 günlük yasal süreyi bekleyeceğiz ve Damaksız ailesi ile irtibata geçeceğiz" diye konuştu.

Kayıp işçilerden Mehmet Yılmaz'ın babası Bilal Yımaz da, "Cenazenin bizim olmasını temenni ediyorduk; fakat Bolat ailesininmiş onlar şimdi cenazeleri bulundu diye seviniyor.biz ise hala cenazemizi bekliyoruz" dedi.

24 Şubat'ta Gökdere Köprü Barajı derivasyon tünelinin kapağının patlaması sonucu 2 işçi yaralanmış, 10 işçi akıntıya kapılarak kaybolmuştu.

Askeri helikopter ve 300 kişiden oluşan arama kurtarma ekibinin katıldığı çalışmalarda, Eyüp Altıntaş, Cumali Değirmenci, Erkan Yiğen, Erdal Demirelli ve Veli Damaksız'a ait olduğu belirtilen cesetlere ulaşılmış, olayla ilgili şantiye şefi Öncü P. ile proje müdürü Erdal N. ve iş güvenliği sorumlusu mühendis Bora A. bir süre tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılmışlardı.