Premiumcuyuz - Ücretsiz Premium Hesaplar

Tam Versiyon: Avrupa Dil Ödülü'nde Rekor Yine Nevşehir'in
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Devlet Planlama Teşkilatı (DPT)'na bağlı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans) tarafından organize edilen 'Avrupa Dil Ödülleri' kapsamında Nevşehir, bu ödülü en çok kazanan il olma ünvanını koruyor.

Ulusal Ajans kapsamında yürütülen "Avrupa Dil Ödülü" kapsamında Nar Barbaros İlköğretim Okulu Avrupa Dil Ödülü Teşvik Ödülü aldı. Avrupa Dil Ödülü'nü Nevşehir'den 2011 yılında Özel Kardelen Koleji, 2010 yılında Ortahisar Fatih İlköğretim Okulu, Kozaklı Atatürk İlköğretim Okulu, Çat Cumhuriyet İlköğretim Okulu ve Mehmet Dinler İlköğretim Okulu, 2009 yılında Ortahisar Fatih İlköğretim Okulu ve Nevşehir Belediyesi Kapadokya Eğitim Merkezi (KAPEM) ve 2008 yılında Özel Altınyıldız Koleji ve 20 Temmuz İlköğretim Okulu almıştı.

Nevşehir Valiliği Avrupa Birliği Projeler ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi ile Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE biriminin Nevşehir'de tüm kamu kurum ve kuruluşlarla olan işbirliği sayesinde mevcut hibe programları çerçevesinde birçok kurumun projeleri kabul edildi.

Avrupa Birliği projelerinin yanı sıra TR71 Bölgesinde Ahiler Kalkınma Ajansı'ndan da diğer iller arasında en çok hibe almaya hak kazanan il Nevşehir oldu.