Premiumcuyuz - Ücretsiz Premium Hesaplar

Tam Versiyon: Suriye, Cenevre Bildirisini Memnuniyetle Karşıladı
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Suriye Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığı, Cenevre'de düzenlenen Suriye konulu toplantının sonuç bildirgesinden memnun olduğunu bildirdi.

Suriye resmi ajansı SANA'nın haberine göre, Dışişleri Bakanlığından bir yetkili, İsviçre'nin Cenevre kentinde düzenlenen Suriye konulu toplantının sonuç bildirgesinden memnun olduklarını ve toplantının yakından takip edildiğini söyledi.

Rusya ve Çin'in tutumlarını takdirle karşıladıklarını belirten yetkili, Suriye'deki krizin barışçıl yollarla aşılması ve Annan'ın 6 maddelik ateşkes planın desteklenmesi kararının alınmasının önemli olduğunu vurguladı.

Yetkili, Cenevre toplantısının nihai bildirisinde, Suriye'nin egemenliği, bağımsızlığı ve toprak bütünlüğünün korunması yönündeki vurguyu memnuniyetle karşılandıklarını kaydetti.

Suriye'de artan ölümlerin, şiddet olayları ve insan hakları ihlallerinin en kısa sürede sona erdirilmesi uyarısı yapılan sonuç bildirisinde, Suriyelilerin öncülüğündeki geçiş hükümetine yönelik sürecin başlaması için Eylem Grubu'nun yoğun şekilde çalışmaya hazır olduğunun altı çizilmişti.

Suriye krizini çözüme kavuşturmak için yapılan toplantıya, BM Güvenlik Konseyi'nin daimi üyeleri İngiltere, ABD, Rusya, Çin ve Fransa'nın yanı sıra Türkiye, Irak, Kuveyt, Katar dışişleri bakanları ve AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi ile BM Genel Sekreteri katıldı.